Slovenija
14 ogledov

Poostren nadzor nad rabo pasov

Za neuporabo pasu je predpisana globa v višini 120 evrov. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Od danes do nedelje, 13. marca, bo potekal evropsko usklajen nadzor nad uporabo varnostnih pasov.

Slovenski policisti bodo v tem času po vsej državi intenzivneje preverjali, ali so vozniki in potniki v vozilih med vožnjo pripeti z varnostnim pasom in ali vozniki pri prevozih otrok uporabljajo ustrezne zadrževalne sisteme.

Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, bodo vse policijske uprave v Sloveniji v omenjenem času opravile krajše nadzore uporabe varnostnih pasov med vozniki in potniki v osebnih in tovornih vozilih ter avtobusih.

Podoben nadzor je sicer potekal tudi februarja lani.

Namen zmanjšati število mrtvih
Policisti bodo tokrat izvajali aktivnosti na vseh avtocestah, hitrih, regionalnih in lokalnih cestah ter mestnih ulicah. Nadzor bo zajemal vse vrste vozil, poudarek pa bo na prevozih otrok. Policisti bodo poleg tega ugotavljali tudi vse druge prekrške in zoper kršitelje ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi.

Namen usklajenega nadzora je zmanjšati število mrtvih in telesno poškodovanih oseb v prometnih nesrečah. Po drugi strani pa želijo policisti s tovrstnimi akcijami vplivati tudi na zavedanje voznikov in potnikov, da lahko uporaba varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov za pripenjanje otrok med prevozom bistveno prispeva k varnosti in prepreči nepotrebne telesne poškodbe zaradi naglih zaviranj ali morebitnih prometnih nesreč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.