Slovenija
16 ogledov

Poostrili nadzor nad okolico šole

Žurnal24 main
Sestanek v šoli. Po napadu in izživljanju Roma nad sedmošolcem v Kočevju slednjega pred šolo vsak dan počaka mama. Z napadalcem srečanja ne želi.

Po ponedeljkovem napadu in izživljanju Roma na učenca 7. razreda je v kočevski osnovni šoli Zbora odposlancev danes potekal sestanek med mamo napadenega učenca, šolskimi in delavci Centra za socialno delo.

Srečanja z Romom mama ne želi
Mama napadenega učenca − kot smo poročali, ga je Rom prisilil, da je pred njim pokleknil, nato pa ga je še oklofutal – se z napadalcem ne želi soočiti. Kot je znano, je ta na šoli sicer izrazil pripravljenost, da bi se otroku opravičil.

Vsi, ki lahko pri stvari kaj naredimo, to počnemo. Trudimo se, da bi podobne dogodke preprečili. Sicer do njih lahko pride, vendar do njih ne sme priti, poudarja ravnatelj kočevske osnovne šole.
 

Šolar sicer od srede naprej normalno hodi v šolo, po pouku pa ga pred šolskim poslopjem vsak dan pričaka mama. Ta je na današnjem sestanku povedala, da je njen napadeni sin še vedno pod zdravniškim nadzorom, izrazila pa je tudi željo, da bi se z njim srečali delavci Centra za socialno delo.

Poostren nadzor policistov okoli šole
Napadeni šolar je pod budnim očesom tako psihologa, ki je zaposlen na šoli, kot tudi razrednika. "Še vedno je nekoliko prestrašen, vendar njegovo zaupanje krepimo tudi s pomočjo policije, ki poostreno nadzoruje okolico šole," je za Žurnal24 povedal ravnatelj šole Franc Gornik.

Kriminalisti sicer še vedno zbirajo informacije o dogodku, tako da še ni znano, če bodo Roma zaradi dogodka kazensko ovadili. Na šoli kriminalisti razgovorov še niso opravili.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.