Slovenija
50 ogledov

Pop TV zanika govorice

Proplus, pop tv, kanal a Anže Petkovšek
Pro Plus, po katerega med drugim spadata Pop Tv in Kanal A, pravi, da odpuščanj jeseni ne bo, bodo pa, če se gospodarska situacija ne izboljša, razmislili o nadaljnjih ukrepih.

Iz neuradnih virov smo izvedeli, da naj bi se na Pro Plusu, ki je pred poletjem že odpustil približno sto stalnih in honorarnih sodelavcev, v jeseni znova manjšal število zaposlenih.

S Pro Plusa so sporočili, da so vse spremembe povezane s prilagoditvijo na trenutno ekonomsko in tržno situacijo izpeljali pred poletjem, domnevno odpuščanje pa komentirali z besedami: "Novih odpuščanj do nadaljnjega ne predvidevamo. Vsekakor pa bomo v primeru, da se makroekonomska situacija v državi ne bo izboljšala primorani razmisliti o nadaljnjih ukrepih, ki bodo zagotovili dolgoročni uspeh podjetja."

O tem, koliko mora Pro Plus še provarčevati v letošnjem letu, v omenjeni medijski hiši, pod katero spadajo televizije Pop TV, Kanal A, Brio, Kino in oto ter splenti portal 24ur.com in Voyo, ne želijo komentirati, prav tako pa ne zadovoljstva matične družbe CME s poslovanjem Pro Plusa. 

Komentarjev 4
  • Veteran 13:26 27.julij 2013.

    Nepoštenih, nekorektnih in predvsem politično vodenih novinarjev je kar veliko - čim več jih odsloviti, da tudi oni spoznajo kruto resnico naše "demokracije".

  • svašta 12:06 27.julij 2013.

    Še na Telekomu Slovenije povprašajte, koliko jih bo do konca leta ostalo brez službe...

  • tomaz 10:47 27.julij 2013.

    Prav nobeni TV hiši ni lahko preživeti v tem času, ko oglaševalskega kolača skoraj ni in je s tem financiranje programskih vsebin na najnižji še možni stopnji. Plačilo avtorskih nadomestil SAZAsu, IPF, APEK in drugim zakonsko predpisanim "voluharjem" in stroški ...prikaži večstroški kabelskih operaterjev multipleksov in frekvenc pobere več kot 40 % vseh ustvarjenih prihodkov. Da bi kdaj zaživelo, da bi del rtv naročnine pripadalo tudi zasebnim TV hišam ni upati. Poleg tega nacionalka prestavlja vsem nelojalno konkurenco, ker ustvarja prihodke tudi z oglaševalnjem, čeprav bi po evropskih merilih večine nacionalnih programov, morala preživeti le od rtv prispevkov. Skratka Slo trg ne omogoča več obstoja tako številne ponudbe TV programov in veliko jih bo v kratkem prenehalo oddajati.