Slovenija
33 ogledov

Popelar prvi kulturni ambasador

Umetnik iz Zgornjih Mladetič pri Tržišču je do zdaj razstavljal na 12 samostojni Žurnal24 main
Čast in obveznost. Umetnik bo občini ponudil znanje in ime, v zameno pa dobil pozornost in pomoč.

Sevnica. “Sebastjan Popelar je postal kulturni ambasador, uradna predaja te časti pa bo 9. februarja na sevniškem gradu,” so sporočili z zavoda KŠTM Sevnica. Popelar je bil izbran na podlagi javnega razpisa za izbor ustvarjalca – umetniškega gosta na gradu Sevnica. Naziv kulturnega ambasadorja je čast za kulturnega ustvarjalca in nagrada za njegovo kulturno delo. KŠTM Sevnica mu bo zato omogočil samostojno razstavo del v galeriji na gradu, izdelavo razstavne zloženke in splošno promocijo njegovega opusa.

Soustvarjati kulturni utrip
Ne gre pa za poklon, saj mora izbrani ustvarjalec v zameno ponuditi svoj celotni angažma na gradu,” so pojasnili na zavodu. To pomeni, da mora spremljati in soustvarjati kulturni utrip na gradu – a to ne bo težko, saj je mladi umetnik že v prijavi na razpis podal številne predloge za kulturno-umetniško obogatitev dogajanj na gradu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.