Slovenija
49 ogledov

Popili nekaj sto tisoč vrčkov piva

Pivo in cvetje
1/9
Mojca Marot
V Laškem se je s tradicionalno ohcetjo po stari šegi in parado končala 47. prireditev Pivo in cvetje.

Laščani si bodo po štirih dneh in nočeh bučne zabave spet oddahnili. "Prireditev je uspela nad pričakovanji, saj smo imeli za okoli dvajset odstotkov večji obisk od pričakovanega, prav tako so letos bolj zadovoljni tudi gostinci," je ob koncu prireditve, ki je v Laško privabila okoli 120 tisoč obiskovalcev od blizu in daleč, tudi iz tujine, povedala Andreja Križnik, predsednica turističnega društva.

Že tradicionalno pride v Laško največ obiskovalcev v soboto, ko je nebo razsvetlil tudi ognjemet, na reki Savinji pa zažarela vodna simfonija. Sicer pa v Laško zelo radi prihajajo Primorci, nič manj pa jih ni iz drugih slovenskih regij, pa tudi iz sosednje Italije vsako leto pride veliko gostov. Letos je ena od italijanskih godb na pihala sodelovala celo v tradicionalni paradi Piva in cvetja.

Brez večjih izgredov
Po podatkih policije ni bilo večjih izgredov, niti prometnih nesreč. Še največ intervencij so opravili zaradi prevelike opitosti nekaterih, ki so precenili svoje sposobnosti. Sicer pa so obiskovalci v vseh dneh popili nekaj sto tisoč vrčkov piva, za pollitrski vrček katerega je bilo treba letos odšteti dva evra.

V Laškem je zelo dobro zaživel kamp, ki je za obiskovalce brezplačen in je bil tudi letos povsem poln, sicer pa so se tisti, ki vedo, da po dveh ali treh popitih vrčkih ni pametno sesti za volan, pripeljali v Laško z vlaki.

Najprej šranga
Na tradicionalni ohceti po stari šegi so člani Etno odbora Jureta Krašovca Možnar poročili že 43. par. Letos sta se za ta korak odločila Ksenja Mužič iz Jurkloštra in Roland Cizl iz Sevnice, ki so jima šrangarji iz Šentruperta, še preden sta pred matičarko in županom občine Laško Francijem Zdolškom dahnila usodni da, pripravili šrango. 


Komentarjev 1
  • VERITA 15:17 18.julij 2011.

    Nikjer podatka, koliko pijancev so policisti pridržali!