Slovenija
47 ogledov

Popisane panjske končnice

Linhartov trg je bil v petek atelje na prostem, kjer so ob osnovnošolski domišlj Žurnal24 main
Združili kulturo dediščino in ustvarjalnost.

“Namen likovne delavnice je, da učenci spoznavajo kulturno dediščino, nove tehnike in da ustvarjalnost združujejo učenci osnovnih šol (OŠ) in šol s prilagojenim programom,” je povedala Jelena Horvat, ravnateljica OŠ Antona Janše Radovljica, OŠ za otroke s posebnimi potrebami, kjer so v petek pripravili 11. likovno delavnico poslikave panjskih končnic z naslovom Brez potu ni medu.

Likovna delavnica že desetletje otrokom omogoča, da prek likovne govorice izrazijo svojo ustvarjalnost.
Jelena Horvat, ravnateljica

Leški, radovljiški, lipniški, blejski, gorjanski in bohinjski osnovnošolci, učenci gorenjskih OŠ s prilagojenim programom in varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica so se pod vodstvom kaligrafinje Katarine Rojc in likovne pedagoginje Tadeje Peternel lotili tehnike kaligrafije ter z raznolikimi napisi poslikali panjske končnice, ki jih bodo najprej razstavili v OŠ Antona Janše, 9. junija pa bodo na ogled tudi v Selah na avstrijskem Koroškem.

Defektologi brez vozila
Med mladimi ustvarjalci sta bila tudi Patricija Zupan in Ožbej Gosnik z lipniške OŠ, ki sta se delavnice udeležila prvič. “Tudi s kaligrafijo se srečujem prvič in je kar zanimiva. Na svojo panjsko končnico bom napisal misel Na jeziku med, v srcu led,” je povedal devetošolec Ožbej.

V OŠ Antona Janše, ki jo obiskuje 55 otrok, trenutno ob pomoči švicarske dobrodelne fundacije opremljajo terapevtsko sobo, ki bo stala 35 tisoč evrov. “Nujno pa potrebujemo avtomobil za mobilne defektologe in upamo, da nam ga bo s pomočjo dobrotnikov uspelo kupiti,” je dejala Horvatova.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.