Slovenija
402 ogledov

Poplave ovirajo promet

1/61
Žurnal24 main
Zaradi poplavljenega cestišča številne popolne zapore cest. Promet ovirajo tudi zemeljski plazovi.
Več fotografij iz različnih koncev Slovenije si lahko  pogledate v GALERIJI.  Video poplavljene Celovške ceste si lahko ogledate tukaj.

V popoldanskih urah je bil močno oviran promet mestnih avtobusov v Ljubljani. Zaradi vode, ki je poplavila podhode, so v Ljubljani zaprli Celovško in Zaloško cesto ter Drenikovo ulico.

Vozniki avtomobilov so se med zaporo na Celovški cesti znašli kar sami, cesto so obšli po pločniku in kolesarski stezi. Na policiji so povedali, da je tako početje kaznivo, saj vozniki ogrožajo druge udeležence prometa. Kazen za tovrstni prekršek je 120 evrov. Zastoji zaradi močnega deževja so še vedno na ljubljanski severni obvoznici.

V Ljubljani je promet zaradi poplavljenega cestišča oviran na Cesti dveh cesarjev, poplavljati pa je začela tudi Gradaščica.

Zalilo več lokalnih cest

Močno deževje povzroča nevšečnosti voznikom na cestah tudi drugod po Sloveniji, največ v osrednji Sloveniji, na Celjskem in Vipavskem. Podvoz je zalilo tudi v Celju. "Na štajerski avotocesti je bila pred priključkom Lukovica prometna nesreča, morda tudi zaradi slabe vidljivosti," so povedali na PIC. 

Ker deževje še ni ponehalo, obstaja možnost, da bodo v Ljubljani še zapore cest. "Trasa obvoza se določi na osnovi prometnih razmer in je ne napovedujemo vnaprej, nekateri alternativni obvozi bodo po Slovenčevi in Litostrojski," so sporočili iz LPP. Za aktualne informacije se potniki lahko obrnejo na tel. št. 01-5822-425.

Popolne zapore so bile ob 22.30 še na cestah (vir PIC):
- Moravče - Izlake pri Plesu,
- v Celju na Kočevarjevi ulici podvoz pod železnico,
- Izlake - Zagorje v Zagorju,
- Zagorje - Most čez Savo pri križišču za Cesto 20. julija,
- Trojane - Izlake pri Orehovici,
- Moravče - Izlake pri Mlinšah,
- Ljubljana - Polhov Gradec pri Šujici,
- v Horjulu na Ljubljanski cesti.

Na glavni cesti Robič–Staro selo je oviran promet zaradi plazu. Na cestah Predmeja–Slokarji  je zaradi plazu polovična zapora. Na Vranskem so po podatkih tamkajšnjega župana zaprte ceste: do Poligona varne vožnje Vransko, Vransko−Tešova−Čreta in Brode−Selo. Tam je bila poplavljena in neprevozna tudi cesta PrekopaRojšek. Bregove sta prestopili reki Merinščica in Podgrajščica, zaradi česar je začelo poplavljati tudi spodnji del trga Vransko.

V Piranu so zaradi padavin zaprli zunanje parkirišče Fornače, saj pričakujejo, da ga bo poplavilo od sredine do avtobusnega postajališča pod območjem centralne čistilne naprave. Imetniki dovolilnic bodo lahko v petek, soboto in nedeljo brezplačno parkirali v garažni hiši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.