Slovenija
5 ogledov

Poplave še niso za nami

vreme arso.gov.si
Ob koncu tedna lahko pričakujemo ponoven porast rek na že poplavljenih območjih Ljubljanskega barja, Notranjskega in Dolenjskega krasa ter ob spodnjem toku reke Krke.

Na ravninskih predelih Pomurja in Podravja so zaradi kombinacije visoke podzemne vode in povečane vodnatosti zalednih voda in vodotokov še vedno prisotna poplavljanja podzemnih voda. Visoka gladina podzemnih voda se bo ohranjala še v prihodnjih dneh. Gladine rek se trenutno počasi znižujejo. V petek popoldne pričakujemo ponovno postopno naraščanje rek na tem območju, opozarjajo na Agenciji Republike Slovenije za okolje.

Ljubljanica in Krka še poplavljata na območjih vsakoletnih poplav, poplavljene površine se počasi zmanjšujejo. Poplavljena območja na Ljubljanskem barju ter na kraških poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa se bodo danes in jutri še ohranjala.

Ob koncu tedna pričakujemo ponoven porast rek tudi na ostalih, že poplavljenih območjih Ljubljanskega barja, Notranjskega in Dolenjskega krasa ter ob spodnjem toku reke Krke.

Jutri spet dež

Danes bo oblačno in deževno, meja sneženja bo med 500 in 800 metri nadmorske višine. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 10 stopinj C.
Jutri bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno še deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 9, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 14 stopinj C.

V nedeljo bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja, drugod bo pretežno oblačno. V ponedeljek bo delno jasno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.