Slovenija
22 ogledov

Poplavljali bodo hudourniki, kasneje tudi reke

Dež Shutterstock
Agencija republike Slovenije za okolje (Arso) je zaradi močnega deževja, močnega severovzhodnika in nevarnosti razlivanja rek v južni in vzhodni sloveniji izdajla rdeče opozorilo.

V Bušeči vasi meteorna voda že zaliva zaliva klet, prav tako v Kerinovem Grmu. V Staršah so morali črpati meteorne vode, ki so grozile, da bodo zalile gasilski dom. V naselju Stari grad pri Podbočju zemeljski plaz zasul polovico ceste. V Rogašški Slatini, Brežicah in Moravskih Toplicah je veter ruval drevesa.

Na vzhodu in severnih krajih po napovedih Arsa lahko v približno 12 urah pade tudi okoli 80 litrov dežja na kvadratni meter.

Ponoči  pričakujejo hiter porast manjših vodotokov in hudournikov v južni in vzhodni Sloveniji. Možna so razlivanja hudournikov in manjših vodotokov predvsem v jugovzhodni Sloveniji na območju Gorjancev ter na območju Slovenskih goric, Pohorja, Kozjaka in Haloz.

Narasle bodo tudi reke

Jutri čez dan pričakujejo močnejši porast rek na teh območjih. Poplavijo lahko Krka s pritoki, reke v Beli krajini, Posotelju, na Koroškem in v Podravju. Možni so tudi močnejši porasti rek z manjšimi razlivanji v osrednji Sloveniji in Prekmurju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.