Slovenija
10228 ogledov

Popoldanske nevihte bodo danes potovale zelo hitro

Nevihtni oblaki
Popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe ali nevihte, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

"Nastajale bodo manjše plohe in tudi kakšna nevihta, ki bodo zaradi močnega višinskega vetra potovale zelo hitro. Oblaki in sonce se bodo hitro menjavali," so sporočili prev twitterja.

Da vas nevihte ne bodo presenetile, lahko tukaj spremljate radarsko sliko padavin.

"Prve plohe so možne že dopoldne predvsem v hribovitih predelih severne Slovenije, popoldne pa se bodo plohe in nevihte lahko pojavljale povsod po državi. Nevihte bodo zaradi močnih severnih višinskih vetrovih hitro potovale proti jugu. Zlasti pozno popoldan je možna tudi kakšna močnejša nevihta z nalivom in sunki vetra (ni izključen tudi pojav manjše toče), a se zaradi razmeroma nizke količine razpoložljive potencialne energije (večinoma med 250 in 1000 J/kg) neurij ne pričakuje. Zvečer in ponoči se bo nevihtno dogajanje umirjalo, nekaj neviht se lahko še pojavi zlasti na Primorskem," pa napoveduje portal neurje.si.

Tako kaže za prihodnji teden in konec tedna

Jutri bo deloma sončno, več spremenljive oblačnosti bo popoldne, v torek bo oblačnost naraščala, popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in nevihte. V sredo bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, predvsem na jugu tudi nevihtami. Nekoliko hladneje bo. V četrtek bodo sprva še občasne krajevne padavine, čez dan se bo delno razjasnilo. V petek in soboto kaže na deloma sončno vreme, popoldne se lahko pojavljajo posamezne plohe in nevihte. Od nedelje bo verjetnost za krajevne padavine povečana.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.