Slovenija
32 ogledov

Popoldne možna toča

morje sonce vreme Shutterstock
V sredo popoldne se obetajo močni nalivi s sunki vetra. Možna je tudi toča. Sonce napovedano za soboto.

Slabo vreme z vse prej kot poletnimi temperaturami in pogostimi plohami ter nevihtami se bo nadaljevalo predvidoma še do konca tedna. Z Agencije za okolje (Arso) celo opozarjajo, da bodo jutri ob nevihtah krajevno možni močni nalivi, predvsem popoldne pa bo zlasti v severovzhodni Sloveniji možna tudi toča in močni sunki vetra.

Še prej pa bo že ponoči in jutri spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine in nevihte, ki se bodo sprva pojavljale predvsem v jugozahodni Sloveniji, pa se bodo jutri čez dan prehodno razširile na večji del Slovenije. Krajevno bodo možni močni nalivi. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne pa bodo dosegle od 19 do 25 stopinj C.

Lepši vsaj vikend?

Že v petek pa na Arsu napovedujejo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. Takrat bo predvidoma zlasti na Primorskem večinoma suho, drugod bodo predvsem popoldne še plohe in nevihte. V soboto pa si, po napovedih Arsa, lahko končno obetamo večinoma sončen dan, ko bodo predvidoma tudi popoldanske plohe in nevihte manj pogoste. Vse do nedelje pa naj bi postajalo tudi postopoma topleje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.