Slovenija
23 ogledov

Popoldne nevihte, možna tudi toča

Bo danes toča pobelila naše kraje? (Foto: Bralka Žurnala24) Žurnal24 main
Popoldne in zvečer bodo državo zajele nevihte, lahko pade tudi toča. Konec tedna bo spremenljiv, točne napovedi o poletju še vedno niso možne.

"Danes bo vreme nekoliko podobno kot včeraj, pozno popoldne in zvečer je možnost neviht. Krajevno se jih ne da točno napovedati, padavine pa se bodo pomikale z zahoda proti vzhodu," je pojasnil dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje Janez Markošek.

Na vprašanje, ali danes obstaja nevarnost toče, vremenoslovec odgovarja, da je toča možna ob vsaki poletni nevihti, težko pa jo je napovedati lokalno.

Nevihte in krajevne plohe se bodo ponekod nadaljevale v noč na petek. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija.

 Konec tedna spremenljiv
Jutri in konec tedna bo vreme spremenljivo, bo oblačno in sončno, z nekaj dežja in nekaj nevihtami. Temperature bodo dve do tri stopinje nižje kot zdaj, gibale se bodo okoli 24 stopinj Celzija.

Vremenske spremembe spremljajte na našem vremenskem portalu vreme.net.

Konec tedna ne bo primeren za izlet v hribe, na Obali pa bo vreme spremenljivo, nedelja bo morda v obmorskih krajih bolj sončna.

Prihodnji teden bo brez večjih padavin, temperature bodo nižje za pet stopinj Celzija, gibale se bodo malo nad 20 stopinjami.

Več scenarijev za letošnje poletje
Vremenoslovci še vedno ne morejo napovedati, kakšne temperature in količina padavin bodo letos poleti. Pravijo, da obstaja več scenarijev – po enih izračunih bo hladno z nekoliko nadpovprečnimi količinami dežja, po drugih pa bodo temperature malce višje od povprečja.

Maj je bil dokaj oblačen, na začetku meseca je bilo kar hladno. Za pomladni čas je to dokaj normalno, čeprav smo bili v zadnjih nekaj letih vajeni toplejših dni v tem obdobju, še pravi Markošek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.