Slovenija
2277 ogledov

Popolnoma "zadet" skušal pobegniti policistom

nov policijski avto Anže Petkovšek
Dolenjski policisti so imeli precej dela s Hrvatom, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o dogodku, do katerega je prišlo v petek. Nekaj po poldnevu so bili obveščeni, da na avtocesti pri Trebnjem voznik osebnega avtomobila Audi TT z nezanesljivo vožnjo ogroža ostale udeležence v prometu. 

Policisti so voznika izsledili, ko je z vozilom ustavil na odstavnem pasu. Ob prihodu policistov je speljal in poskušal pobegniti. Zapeljali so za njim, ga večkrat ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. 

Kršitelja so uspeli ustaviti in ugotovili, da gre za 39-letnega državljana Hrvaške, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost drog. Odredili so mu tudi strokovni pregled, ki ga je odklonil. 

Avtomobil so policisti Hrvatu zasegli, zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in ga privedli v postopek pred sodišče. 

policijski avtomobil policisti Slovenija Policisti: Konec tedna veliko hujših kršitev policija reševanje Slovenija Ko boste prebrali to sporočilo policistov, boste dobili kurjo polt

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:12 15.avgust 2023.

    Kockasti postajajo vedno bolj agresivni in napadalni. Imajo nekaj zaprtih huliganov v Grčiji zaradi incidenta na nogometni tekmi in že je to glavna nacionalna tema. Kako zaščititi svoje državljane, da ne bodo predmet krivosodja..