Slovenija
30 ogledov

Popovič najel Čeferine

Žurnal24 main
Krepitev obrambe. Koprski župan se ni odrekel Matozu. Čeferine pa bo najel zaradi “osebnega odločanja sodnikov proti njima”.

Nikakor ne prekinjam poslovnih odnosov z Matozom. Sva dobra prijatelja,” je včeraj, ko smo preverjali informacije, da naj bi se sprl z odvetnikom Francijem Matozom in zadeve predal Odvetniški družbi Čeferin, dejal Boris Popovič, koprski župan.

Čeferini z Matozom
Naši viri trdijo, da so prejšnja četrtek in petek zaposleni na koprski občini fotokopirali vse sodne spise in jih poslali Čeferinom. Popovič pa nam je včeraj zatrdil, da bo Odvetniško družbo Čeferin najel za svoje zasebne pravne zadeve, ki jih bodo obravnavali skupaj z Matozovo odvetniško družbo. “Odvetniška družba Čeferin bo okrepila našo obrambo, ker koprski sodniki proti meni in v primerih, ki jih zastopa Matoz, odločajo zelo osebno,” je pojasnil razloge, zakaj bo najel Čeferine.

Tudi pri Ankaranu
Čeferini naj bi prav tako sodelovali v pravnih postopkih v zvezi z novonastajajočo občino Ankaran skupaj z odvetnikom Mirkom Bandljem, ki je v tem primeru do zdaj zastopal Mestno občino Koper (MOK).

Poskušali smo dobiti izjavo Aleksandra Čeferina, enega od direktorjev družbe, a nam ga včeraj ni uspelo priklicati, saj je na dopustu v tujini. Matoz pa pravne okrepitve s Čeferini včeraj ni želel komentirati.

Koliko je MOK letos odštela za storitve Odvetniške družbe Matoz, nam včeraj ni uspelo izvedeti, tiskovni predstavniki MOK so nam dejali le, da se poslužujejo več odvetniških družb oziroma odvetnikov, saj pri tako veliko pravnih zadevah, kot jih imajo, eden ne more voditi vseh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.