Slovenija
18 ogledov

Popovič: Naslednji je Janša

Boris Popovič Suzana Kos
Popovič ocenjuje, da je čas za predčasne volitve. Virant: Odstop Kanglerja ena boljših novic v zadnjem času.

»Odstop župana Kanglerja je edina možna rešitev. Izgubil je zaupanje volivcev,« je v odzivu na odstop mariborskega župana po poročanju Dela danes povedal koprski župan Boris Popovič.

»Izgubil ni zaupanja manjšine, ampak ogromne večine. Odstop je bil neizbežen. In hkrati dokaz, da ne potrebujemo spremembe ustave. To, kar govori Janša, so neumnosti. Opravičiti hoče svojo neučinkovitost. Naslednji na vrsti je Janša,« meni Popovič in ocenjuje, da je stanje v državi takšno, da so potrebne predčasne volitve.

Tonin: Bomo videli

Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin je dejal, da se bo pokazalo, ali so bili protesti usmerjeni izključno proti mariborskemu županu. "Če so bili, potem pričakujem, da se bodo umirili," je povedal Tonin.

Virant: Ena boljših novic

Predsednik DL Gregor Virant je Kanglerjev odstop označil kot eno boljših novic zadnjih dni, ocenjuje pa, da bi moral odstopiti tudi kot državni svetnik.

Na vprašanje, ali to lahko sproži domino efekt, pa je dejal: "Kangler je moral odstopiti zaradi izjemno nizke stopnje zaupanja, ki jo je užival v Mariboru in zaradi napak, ki jih je konsistentno opisala Komisija za preprečevanje korupcije, ne zaradi demonstracij."

Jurša: Prepozno

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša ocenjuje, da je bil odstop mariborskega župana pričakovan, meni pa, da bi župan o tem morda moral razmišljati že malo prej.

Kot enega glavnih povodov za odstop je Jurša izpostavil Kanglerjeve poteze v zvezi z zasebnim partnerstvom pri postavitvi radarjev v mestu. "Razumel bi še, če bi postavil nekaj radarjev, ne pa toliko," je dejal.

 

Komentarjev 45
  • primorka 15:23 07.december 2012.

    Popo ne delaj se nedolžnega, ker imaš toliko masla na glavi, da ga noben prašek ne spravi dol. Čudno, da tvoji kazenski postopki zastarajo !Ti sigurno nisi imel prste vmes,ker si "pošten" !

  • revček 06:46 07.december 2012.

    Večje barabe od Janše NI.....on bi moral bit prvi gotof

  • tiamat 23:54 06.december 2012.

    Najprej Janša.