Slovenija
9 ogledov

Popovič ne razume obtožnice

Boris Popovič Žurnal24 main
Koprski župan Boris Popovič se še s petimi obtoženci zagovarja na sodišču. Zaradi nerazumljive obtožnice je bila razprava večkrat prekinjena.

Koprski župan Boris Popovič je danes dopoldne spet na sodišču. Popovič je obdolžen kaznivega dejanja poneverbe, prikrivanja ter neupravičenega sprejemanja daril v času predsedovanja koprskemu nogometnemu klubu leta 2001. Družbo mu dela še pet obtožencev: srbski poslovnež Georg Suban, Ante Guberac (Grafist), Zdravko Hočevar (Rižanski vodovod), Boris Strle (Cimos) in podjetnik Marcel Kačinari.

Popovič in Georg Suban trdita, da ne razumeta obtožnice niti po tem, ko jima jo je tožilec podrobneje pojasnil. Današnja obravnava je bila zaradi tega že večkrat prekinjena. V obtožnici piše, da naj bi bila v času, ko je bil Popovič predsednik Nogometnega kluba Koper, iz Mestne občine Koper nogometnemu klubu nakazana dotacija v višini nekaj manj kot 15 milijonov tolarjev za obnovo koprskega stadiona. Po mnenju tožilstva naj bi Popovič vedel, da dela na stadionu niso bila opravljena, ta denar pa naj bi porabili za plače nogometašev namesto za obnovo stadiona.

Popoviča obtožnica še bremeni, da naj bi od drugoobtoženega Georga Subana sprejel darilo v višini 150 tisoč mark, ker naj bi mu bilo priznano, da je ta vložek namenil klubu, pri čemer naj bi se mu povrnil, ko je klub zapustil. Tretja obtožba po Matozovih besedah Popoviča bremeni, da naj bi del zneska (70.000 mark), ki so ga prejeli ob prodaji dveh igralcev, ki naj bi jo vodil četrtoobtoženi, šel neznano kam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.