Slovenija
11 ogledov

Popovič poziva Žarniča k odstopu

(Foto: Gasilska brigada Koper) Žurnal24 main
Še preden je novi okoljski minister Roko Žarnič dobro prevzel posle, že je tukaj prvi poziv k njegovemu odstopu. K temu ga zaradi Kemiplasa poziva koprski župan Boris Popovič.

"Zanima me, če bi minister enako dejal, da je na pravi poti, če bi prišlo ob eksploziji v Kemiplasu do žrtev," je dejal Franci Matoz, odvetnik koprske občine, ki v imenu krajanov vodi odškodninsko tožbo proti podjetju.

Napovedal je, da bo koprski župan Boris Popovič (ki se današnje novinarske konference sicer ni udeležil) zaradi izjave ministra za okolje in prostor Roka Žarniča, da je v zvezi s Kemiplasom na pravi poti, zahteval njegovo odgovornost oziroma odstop.

Ministrstvo namreč še ni odločilo, ali Kemiplas izpolnjuje pogoje, ki jih zahteva evropska okoljska direktiva IPCC, v skladu s katero za večje onesnaževalce že od jeseni 2007 veljajo strožja pravila.

Popovič bo predlagal koprskemu občinskemu svetu, naj njegov predlog podpre s sklepom. "Nedavna nesreča v Kemiplasu je dokaz, da bi moralo ministrstvo že zdavnaj odločati o tem," meni Matoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.