Slovenija
21 ogledov

Popovič proti davku z izredno sejo

primorska 22.12.2010, koper, boris popovic, foto barbara milavec primorska 22.12.2010, koper, boris popovic, foto barbara milavec
Občinski svet o sprožitvi pravnih postopkov proti zakonu o davku na nepremičnine.

Na današnji izredni seji bodo občinski svetniki predlagali sprožitev ustreznih pravnih postopokov za ukinitev zakona o davku na nepremičnine, ki je bil sicer sprejet v petek zjutraj, a še ni bil objavljen v uradnem listu.

"V tej fazi postopka lahko občinski svet pooblasti župana za dejavnosti, vezane na zahtevo za referendum o zakonu oziroma za sprožitev postopkov pred ustavnim sodiščem, kar bo sicer mogoče šele po uveljavitvi zakona," o pobudi  meni pravni strokovnjak Aleksij Mužina.

Po menenju obline, ki jo vodi župan Boris Popovič, davek na nepremičnine povsem ukinja davčno avtonomijo občin, saj je bilo nadomestilo za uporabo stavbnih zemljišč, ki ga bo nadomestil nepremičninski davek, o katerem so odločale avtonomno. Na občini, ki bo sicer prihodnje leto dobila prav toliko denarja, kot ga je letos zbrala z nadomestilom, menijo še, da bo davek destabiliziral občinski proračun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.