Slovenija
27 ogledov

Popovič: za 50.000 evrov tožba države

Župan Boris Popovič bo vložil odškodninsko tožbo proti državi zaradi razžalitve, Žurnal24 main
Napoved. Kazenske ovadbe in odškodninska tožba proti državi v višini 50 tisoč evrov.

Koper. Po četrtkovi preiskavi je delo na koprski občini včeraj steklo po običajnih tirnicah; župan Boris Popovič pa je odpotoval v Neapelj, kjer se je njegov sin udeležuje kartingtekme. A pred odhodom v tujino je po četrtkovi celodnevni kriminalistični preiskavi, v kateri so se policisti lotili verižnih preprodaj nepremičnin, napovedal protiudarec.

Kot smo izvedeli, naj bi bile predvidoma že v ponedeljek vložene kazenske ovadbe zoper preiskovalnega sodnika Iztoka Naglava, in sicer zaradi nezakonite odredbe za hišno preiskavo na občini ter zoper človeka, ki je odredil akcijo policistov Nacionalnega preiskovalnega urada.

Proti državi bo zaradi razžalitve dobrega imena in časti mestne občine Koper ter njenega župana vložena odškodninska tožba v višini 50 tisoč evrov. “Investitorji in občina imajo ob takšnih akcijah ter neutemeljenih namigovanjih škodo,” razlaga odvetnik Franci Matoz.

Z omenjenim sodnikom je župan že imel “bližnje srečanje”, ko je ta zanj 11. septembra 2003 odredil pripor, v katerem je Popovič ostal 29 dni. Pripor je bil odpravljen po odločitvi vrhovnega sodišča in sledila je odškodninska tožba proti državi, ki jo je Popovič lani dobil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.