Slovenija
17 ogledov

Popovič zlorablja položaj

primorska 22.12.2010, koper, boris popovic, foto barbara milavec primorska 22.12.2010, koper, boris popovic, foto barbara milavec
Izredna seja. V Kopru bodo mestni svetniki sestankovali zaradi "škandaloznega in nesprejemljivega pritiska policije", čeprav to sploh ni v njihovi pristojnosti.

"Nedvomno zadeva ne sodi v pristojnost lokalne samouprave, torej ne v pristojnost župana Borisa Popoviča, ne v pristojnost občinske uprave in ne mestnega sveta. Gre za preseganje pooblastil in napenjanje mišic," Stane Vlaj, strokovnjak za lokalno samoupravo, komentira izredno sejo koprskega mestnega sveta, ki bo jutri.

Sklical jo je župan Popovič, in sicer zaradi, kot je zapisano v vabilu, "škandaloznega in nesprejemljivega pritiska vodje oddelka za terorizem in ekstremno nasilje pri koprski policijski upravi" nad občinskim uslužbencem.

Pogovor s "paparacem"

Zadeva je bizarna – Ljubiša Mihajlovič, občinski vodja redarjev, je pred dnevi z mobilnim telefonom v Ankaranu fotografiral hišo šefa koprskih kriminalistov Deana Juriča in kriminalista v pokoju Ljuba Volmuta, ki je v preteklosti Popoviča zaradi žalitev tožil. Ker ima Jurič svoj dom opremljen tudi s kamerami, so "paparaca" Mihajloviča ujeli pri delu in ga poklicali na neformalni pogovor, v katerem so ga kar v enem od koprskih lokalov policisti povprašali po namenu fotografiranja. Šlo naj bi za fotografiranje domnevnih črnih gradenj na podlagi prijav, so izvedeli v pogovoru.

Naj prijavi pristojnim

"Policija ima svoje postopke, v katere se občina nima kaj vtikati. Če župan meni, da so svoja pooblastila policisti presegli, obstajajo za to formalne in urejene poti, prek katerih lahko to prijavi ustreznim nadzornim organom. Lokalna oblast pa se nima kaj vtikati v tako imenovane državne zadeve, in to policija je, državna, ne občinska. Župan Popovič bo zdaj name sicer jezen, a treba je reči bobu bob," dodaja Vlaj.

Zavožen projekt

Eden izmed največjih strokovnjakov za lokalno samoupravo pri nas je pred časom sicer že ocenil, da je lokalna samouprava precej zavožen projekt in da je nemogoča situacija, v kateri je župana le politično sankcioniran vsaka štiri leta, saj ga je nemogoče odpoklicati; ocenil je tudi, da je nemogoča situacija, v kateri so večkrat izvoljeni župani, ki imajo na grbi precej milo rečeno neetičnih ravnanj, ki so povezana s korupcijo, klientelizmom, nepotizmom.

Komentarjev 9
  • Veteran 20:31 26.februar 2014.

    Popović je samo večni prevarant, kar se usklajuje z njegovo kulturo in dokler ga ne zaprejo ne bo mira!!

  • olaf 18:05 11.februar 2014.

    Poporaco (Mihajlovič) je slepar. To mu je bilo dokazano na sodišču. In taki ljudje lahko zasedajo taka pomembna mesta na občini. Skoraj kot na Siciliji.

  • Žurnalček 17:20 11.februar 2014.

    On ga to že iz mladosti , od takrat , ko so mu ugotobvili tehnično napako na Porsheu pri 190km/h na lokalni cesti ! Kaj se čudite !!!!!!!11