Slovenija
3693 ogledov

Popovičevi v stečaj

Primorska 16.04.12, boris popovic, preiskava, foto: suzana kos Žurnal24 main
Eno od treh podjetij družine Popovič je insolventno.

Koprsko okrožno sodišče je v stečaj poslalo podjetje Food Party; to se je v medijih pojavilo po obtožbi tožilstva, da je Boris Popovič, ki je bil nekdaj njegov direktor, v njem zlorabil položaj, obtožili pa so ga tudi poneverbe in utaje davka od dobička ter ponarejanja listin.

Stroške plača sodišče

Postopek je sodišče začelo na predlog dolžnika, za stečajnega upravitelja pa imenovalo Bojana Klenovška. Ker je stečaj predlagal Food Party sam, bo nekaj več kot tri tisoč evrov za stroške stečaja in nadomestilo upravitelju plačalo kar sodišče. Svoje terjatve lahko upniki prijavijo do 4. marca.

Stečaj je bil predlagan zaradi insolventnosti, podjetje pa je v lasti Popovičeve žene Eve in sestre Laure Ban ter od leta 2009 ni imelo nobenih prihodkov. Vegetira tudi podjetje B. P. C., v katerem je poleg omenjenih solastnica Solza Popovič, mati župana. Njeno podjetje Danita, ki že leta posluje z izgubo in ima le po nekaj evrov prihodkov na leto, je od občine za 187.000 evrov kupilo lokal v središču Kopra. Zanj se je po javno dostopnih podatkih Danita zadolžila; kot je pred časom pojasnil svetovalec za medije Sebastjan Jeretič, je denar za kupnino sama sebi posodila kar Solza 
Popovič.

Komentarjev 16
  • kladu 07:46 08.januar 2019.

    PA TAKO JE SPOSOBEN POPOVIČ....?????ha ha ha ha ha BLEFER PRVE VRSTE ! ,LUZER....

  • lucrecia_vesna 12:37 28.december 2018.

    SAMO ZATO STE SE GA TRUDILI ODSTAVIT IZ MESTA ŽUPANA DA GA LAHKO PLJUVATE IN MU IŠČETE UMAZANIJO? NAJ VRŽE KAMEN PRVI GDOR JE BREZ GREHA KAKO VAS NI SRAM PLJUVAT PO LJUDEH KODA SAMI NEBI IMELI NOBENE UMAZANIJE NAD ...prikaži več SABO SAMO JE NE DAJATE NA ZVON TAKO KOD ZDAJ HOČETE NA VSE PRETEGE DAJAT OD BORISA.

  • dragec 17:07 22.januar 2014.

    Vladek, tudi ti si praznova, hal, "hristos se rod"i