Slovenija
9 ogledov

Popoviču se je zamajalo

Popovič bo s sklicem seje zavlačeval, menijo nekateri nadzorniki. Žurnal24 main
Na razpis za nove člane nadzornega sveta Luke Koper se je prijavilo kar 66 kandidatov. Med njimi tudi Bruno Korelič.
 

Zadel na policiji

Pogovor. Na informativnem pogovoru na policiji je bil v torek nadzornik Bojan Zadel. Kriminaliste je zanimalo delovanje nadzornega sveta, drugi nadzorniki bodo vabilo še prejeli. Robert Časar, Aldo Babič in Milan Pučko pa so ga že imeli v okviru nedavne policijske akcije.

Seja nadzornega sveta Luke Koper, ki je bila zaradi odhoda nekaterih članov pred dnevi prekinjena, se bo nadaljevala prihodnji torek. Sicer pa so trije člani (Olga Franca ter predstavnika delavcev Nebojša Topič in Stojan Čepar) po naših informacijah za ta petek poskušali sklicati novo sejo nadzornikov, na kateri naj bi glasovali o zaupnici predsedniku Borisu Popoviču in odgovornosti uprave Luke zaradi nezakonite razrešitve oziroma odpustitve izvršnega direktorja Dragomirja Matiča. A jim ni uspelo. Obveljala je namreč pravna razlaga Popovičevega kroga, da je treba pred sklicem nove seje končati staro.

 
 

Nisem bil zaslišan in tudi nimam nobene posebne želje po tem.

Boris Popovič ob govorici, da je bil v torek na policiji

 
Nadzorniki pred prepihom
Na nedavni javni poziv za zbiranje prijav za člane nadzornega sveta Luke je, kot smo izvedeli, prispelo 66 prijav, kadrovsko-akreditacijski svet pa bo svoj izbor prometnemu ministru predlagal v nekaj dneh. Neuradno je slišati, da bodo na poletni skupščini zamenjani vsi predstavniki države, tudi Bojan Zadel, ki se je za nadzornika znova prijavil, mandat pa mu sicer poteče 7. julija. Med prijavljenimi je tudi Bruno Korelič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.