Slovenija
30 ogledov

Popoviču zmaga v prvem krogu

Boris Popovič FPA
V Mestni občini Koper vzporedne volitve napovedujejo zmago Borisu Popoviču.

V Mestni občini Koper se je za županski mandat potegovalo devet kandidatov.

Glede na vzporedne volitve, ki jih je opravila Mediana, je že v prvem krogu zmagal dosedanji župan Boris Popovič, ki je osvojil 53,2 odstotka glasov. Na drugo mesto se je uvrstil Aleš Bržan a 24,6 odstotka glasov. Vsi ostali kandidati so dobili manj kot šest odstotkov glasov.

Popovičeva lista Koper je naš bo imela tudi največ sedežev v mestnem svetu, Osvojili so 38,4 odstotka glasov, sledi SMC z 19,4 odstotka in ZL z 11,3 odstotka glasov.

"Kampanja je bila nizka"

"Z rezultatom sem zelo zadovoljen, kampanja je bila strašno nizka. Nisem bil gotov v prvi krog, ampak smo upali," je za POP TV povedal Popovič in ob tem dejal, da so imeli velike težave z lobiji iz ozadja.

Pravi, da je kampanjo oviralo tudi to, da je moral trikrat tedensko hoditi na sodišče. Na triletno zaporno kazen in dve leti prepovedi opravljanja funkcije župana so ga obsodili v zadevi Serming. Prepričan je, da sodbe ne bo obveljala, saj po njegovih besedah nimajo nobenega dokaza, da bi kakorkoli ravnal narobe. 

Popovičevi protikandidati so v predvolilni kampanji namenili kaj nekaj ostrih kritik na njegov račun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.