Slovenija
11 ogledov

Popravek: "Rotnika je prodala SD"

(Foto: Teš) Žurnal24 main
Objavljamo popravek poslanske skupine SD na članek z naslovom Rotnika je prodala SD, ki je bil objavljen na spletnem portalu Žurnal24 19. novembra 2010.

V Poslanski skupini Socialnih demokratov odločno zavračamo vsa natolcevanja v medijih glede domnevnega političnega poseganja v zadnje kadrovske menjave v energetiki, vključno z razrešitvijo g. Rotnika na čelu TEŠ.

Navedbe, ki jih je podal v svojem intervjuju za Žurnal24, dne 19. 11. 2010, g. Robert Golob, nikakor ne držijo in so najverjetneje poskus diskreditacije. Sestanek, ki ga omenja g. Golob, se je dejansko zgodil, dne 9. 11. 2010, vendar pa je bil namenjen izključno usklajevanju na temo osnutka zakona o javnem skladu za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in odlaganja odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško.

Poleg nekaterih poslancev naše poslanske skupine in gospoda Kopača sta bila na usklajevanju prisotna tudi strokovna sodelavca ter glavna vsebinska pripravljavca zakona iz direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo ter pripravljavec naložbene politike sklada iz ministrstva za finance.

Zaradi tega ostro zavračamo vsa zlonamerna podtikanja o drugačni vsebini omenjenega sestanka, ki jih v intervjuju navaja g. Golob. Slednjemu tudi zagotavljamo, da takšne metode dela in način razmišljanja, kot jih sam opisuje v izmišljenih treh točkah sestanka, niso lastnosti naše poslanske skupine, ampak povedo več o avtorju kot o tistem, komur naj bi bile namenjene.

Ker so omenjene navedbe g. Goloba neresnične in skrajno žaljive, ga v poslanki skupini Socialnih demokratov pozivamo, da le-te prekliče in se zanje tudi javno opraviči.

Posebej želimo poudariti, da niti državni zbor, kaj šele posamezna poslanska skupina nima nikakršnih pristojnosti pri omenjenih kadrovanjih. V poslanski skupini SD smo bili o slednjih obveščeni iz medijev. Smo namreč trdni zagovorniki stališča, da je treba energetsko področje prepustiti stroki ter izkoristiti njen potencial, ki ga v Sloveniji vsekakor ne manjka.

Žal pa tovrstne navedbe, kot si jih je privoščil g. Golob, najbolj spominjajo na poceni politikantstvo in ne zdržijo resne presoje, še najmanj pa so povezane s strokovnostjo, na katero se mnogi tako radi sklicujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.