Slovenija
11 ogledov

Popravili bi kar 
četrtino zakona

Nepriljubljene reforme ministrstva za delo Ivana Svetlika so še vedno premalo ra Žurnal24 main
Pokojninska reforma. En dan oddiha.

Amandmaji. Poslanci so k pokojninskemu zakonu, ki ima dobrih 400 členov, pripravili več kot sto dopolnil. Sekretarki parlamentarnega odbora za delo je tako včeraj do konca seje tega delovnega telesa komaj uspelo raznositi vse gradivo na mizo.

Poslancem dan za branje
Zaradi veliko sprememb je predsednica odbora Andreja Črnak Meglič po ministrovi uvodni predstavitvi zakona, ki je trajala slabo uro, tudi prekinila sejo, da bodo lahko poslanci v miru proučili vsa dopolnila. Drugo obravnavo nove pokojninske zakonodaje bodo nadaljevali danes ob 9. uri.

Kot je znano, je vlada po zadnjem sestanku s socialnimi partnerji med drugim popustila pri odmernem obdobju – tega bi z zdajšnjih 18 podaljšala le na 28 in ne več na 34 najboljših zaporednih let, kot je predlagala na začetku. Po zadnji verziji pa bi kot olajšavo upoštevala tudi vse otroke in vojaščino.

Nova brošura ni izključena
Ker takšna dopolnila, če bodo sprejeta, spreminjajo ključne točke zakona, smo ministra Ivana Svetlika vprašali, ali bo vlada državljanom poslala nove brošure o reformi. Minister nam tega ni mogel ne potrditi ne zanikati, je pa pripomnil, da bodo šle spremembe sprememb za državljane tako ali tako na boljše in ne na slabše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.