Slovenija
10680 ogledov

Črna sreda: Statistika po popravku še bolj strašljiva, kot je bila zjutraj

Covid-19 Profimedia
Potem, ko so pristojni dopolnili covid statistiko s Slovenci, ki so zboleli ali umrli v tujini, je poskočilo tako število okužb, kot število smrtnih žrtev.

Po zadnjih podatki so se včeraj okužili 1.504 ljudje, številka je za eno okužbo višja, kot so pristojne institucije sporočile dopoldan, saj so ji prišteli eno okužbo, ki so jo zabeležili pri Slovencih v tujini.

Še bolj strašljiva je statistika smrtnih žrtev zaradi covida-19. Ne osem, včeraj je z novim koronavirusom umrlo kar deset ljudi.

Delež pozitivnih potrjenih primerov je 25,51-odstoten.

V primerjavi s tednom prej je bilo okužb včeraj več kot dvakrat toliko, za 113 odstotkov več.  V bolnišnicah je že 333 ljudi, v intenzivni enoti jih je 55, s pomočjo ventilatorja jih diha 41. Umrlo je osem obolelih, od začetka širjenja covida-19 v Sloveniji že 200 ljudi. 

Več lahko preberete na tej povezavi.

 

Komentarjev 15
  • stopworldcontrol 09:31 22.oktober 2020.

    Ljudje vprašajte se kdo je država, DRŽAVA so vsi ljudje ne pa nekaj politikov, ki lahko terorizirajo državljane, kratijo osnovne človekove pravice. Odločati bi morala večina ljudi, ne pa podkupljivi priviligirani posamezniki. Le zakaj se mora večina podrejati priviligirancem. Zakaj ...prikaži več lahko ljudje oddamo svoj glas samo na volitvah, če pa bi morali poslušati naš glas vsak dan. Nujno bi morali doseči da se sprejme zakon, ki omogoča da večina ljudi razreši vlado, če je takšna volja ljudi.

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 06:27 22.oktober 2020.

    Grozljivo, strašljivo, rekordno....zeh...

  • suineg78 21:50 21.oktober 2020.

    Po popravku iz Gregorčičeve... :)