Slovenija
33 ogledov

Popust pritegne k cepljenju

cepljenje otroka Arhiv ZZV Kranj
Klopni meningoencefalitis. S popustom in organizacijo cepljenj po več krajih večji odziv ljudi.

“Odziv je več kot dober,” je akcijo cepljenja proti klopnemu meningoencefalitisu (KME) komentirala Irena Grmek Košnik, direktorica Zavoda za zdravstveno varstvo (ZZV) Kranj. Od začetka akcije, ki jo je ZZV sprožil februarja, se je namreč cepilo okrog 2.500 prebivalcev štirih loških občin.

10 evrov ceneje

V Gorenji vasi pa tudi v Železnikih se je za cepljenje v enem samem dnevu odločilo po več kot 500 ljudi, v Kranju pa so v dveh dneh našteli 800 ljudi.

Kot ocenjuje Grmek Košnikova, k akciji bistveno pritegne popust, ki znaša deset evrov na cepivo. “Ugotavljamo, da je v času krize in naraščajoče brezposelnosti prav cena glavna ovira, da se ljudje ne odločijo za cepljenje,” je 
povedala.

Ni treba vzeti dopusta

K tolikšnemu odzivu je precej pripomoglo načrtno približevanje cepljenja, ki ga organizirajo ob sobotah po osnovnih šolah. “Tako ni dodatnih stroškov prevoza, prav tako ni treba vzeti dopusta,” je dejala.

V sklopu akcije so v programu še štirje termini cepljenj proti KME. V Škofji Loki se ga lahko udeležite prihodnjo soboto, v Železnikih teden zatem, v Cerkljah pa 5. maja in 9. junija; vsa cepljenja bodo potekala na osnovnih šolah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.