Slovenija
23 ogledov

Poračun bodo izvajali postopoma

Vzajemna, ki jo vodi Dušan Kidrič, je tudi v pogodbi z družbo Inisis našla sume Žurnal24 main
V Vzajemni so novembra sporočili, da bodo v decembru zavarovancem poračunali 15 evrov letošnje premije. Marsikdo poračuna ta mesec še ni dobil.

Zavarovanci dopolnilne zdravstvene zavarovalnice Vzajemna so ta mesec pričakovali 15 evrov nižje položnice, a je vsi niso dočakali. V Vzajemni pojasnjujejo, da bodo zaradi različne dinamike plačevanja in plačilnih instrumentov poračun v višini 15 evrov izvajali postopoma. Tako zavarovancem sporočajo, da kdorkoli poračuna premije še ni dobil, ga bo zagotovo dobil pri naslednjem obračunu. "Položnice, ki so prispele v teh dneh, so namreč še iz novembrske obdelave, v decembrski pa bo poračun v višini 15 evrov vsekakor upoštevan," so zapisali.

Poračuni se izvajajo postopno in jih bodo deležni vsi zavarovanci in sicer ob prvem naslednjem obračunu. "Ko smo sprejeli odločitev o poračunu premije v višini 15 evrov, smo se zavedali, da bomo zaradi različne dinamike plačevanja in plačilnih instrumentov poračun izvajali postopoma," so zapisali na svoji spletni strani.

Kot navajajo, imajo 850.000 zavarovancev, pri katerih se dinamika plačevanja in plačilni instrumenti zelo razlikujejo. Nekatere obdelave fakturiranja so se začele že pred samo odločitvijo o poračunu premije, so pojasnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.