Slovenija
17 ogledov

Poračunali kar vse po višji ceni

Tako kot pri elektriki je mogoče tudi pri plinu sporočati dejansko porabo ali pa Žurnal24 main
Butan plin. Preverjajo vse aprilske izredne poračune. Pri rednih, pravijo, te težave ni.

“Butan plin mi je naredil poračun za nazaj, vendar so mi ves plin zaračunali po višji ceni, čeprav so ga podražili šele aprila, poračun pa je bil za januar, februar, marec in april,” nas je opozoril bralec. Prepričan je, da tak način poračuna uporabljajo tudi za vse druge uporabnike in jih tako oškodujejo.

Linearna interpolacija
Elektrika
. Če se spremeni katerakoli postavka pri obračunu v Elektru Ljubljana, skladno s splošnimi pogoji najprej izračunajo, koliko dni v obdobju, za katero se opravlja izračun, je določena postavka veljala. Potem izračunajo, kolikšna je bila v vsakem od teh obdobij poraba elektrike, in nato porabo množijo s ceno, ki je v tem času veljala.

Pri rednih ni težav
V Butan plinu zagotavljajo, da redne poračune (popise stanja so opravljali prejšnji teden) vedno naredijo tako, “da se izračuna povprečje porabe za posamezen mesec in se nato poraba za vsak mesec obračuna po takrat veljavni ceni”.

V konkretnem primeru pa so zaradi velikega odstopanja dejanske porabe od pavšala izvedli izredni popis. Pavšal se namreč določi na podlagi porabe v preteklem letu, bralec pa je v štirih mesecih porabil 140 kubičnih metrov plina več, ki so mu ga, priznavajo, res obračunali po aprilski, višji ceni. Napako so popravili in po novem izračunu so stranki priznali dobropis v višini 22 evrov, ki jih lahko dobi vrnjene na račun ali v obliki porabe plina.

Pregledali bodo vse

“V družbi Butan plin že potekajo postopki pregledovanja načina obračunavanja izrednih poračunov, ki so bili narejeni aprila, na podlagi ugotovitev pa bomo tudi ustrezno ukrepali,” obljubljajo v podjetju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.