Slovenija
1627 ogledov

Poravnajte račune še danes, jutri plačilni promet ne bo deloval!

Vrsta na banki Anže Petkovšek
Plačilni promet bo v času velikonočnih praznikov, vključno z velikonočnim petkom, omejen.

Jutri, na velikonočni petek, evropski plačilni sistem TARGET2 ne bo posloval, zato banke in hranilnice v državah Evropske unije ne bodo izvajale medbančnega plačilnega prometa.

"Posledično tega dne ne bodo operativni tudi domači klirinški plačilni sistemi, ki so posredno vezani na poravnavo v sistemu TARGET2," opozarjajo pri Združenju bank Slovenije. "V petek bo možna le obdelava internih plačil v okviru posamezne poslovne banke oz. hranilnice."

Medbančnih plačil ne bo

Ker na Veliki petek in Veliki ponedeljek (dela prost dan) evropski medbančni plačilni sistem ne bo posloval, slovenske banke in hranilnice v teh dneh ne bodo izvajale medbančnih plačil.

kartica Slovenija Ljudje šokirani zaradi novega bančnega nadomestila

"Omejitev velja tudi za direktne obremenitve SEPA (SDD)," opozarjajo pri Združenju bank Slovenije. "Nalogi za direktne obremenitve SEPA za datum valute 30. 3. 2018 bodo poravnani šele v torek 3. 4. 2018, kar pomeni, da bodo šele s tem datumom obremenjeni računi plačnikov in odobren račun prejemnikov plačil."

Brez omejitev spet 3. aprila

Plačilni promet v polnem obsegu bodo banke in hranilnice izvajale naslednji delovni dan, v torek, 3. 4. 2018.

Pokojnine že danes

Pokojninski zavod bo zaradi omejitev plačilnega prometa marčevske pokojnine izplačal že danes in ne šele v petek, ko bo zadnji delovni dan v mesecu.

Denar Predhodno Slovenija Pokojnina ta mesec izplačana dan prej

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.