Slovenija
105 ogledov

Poravnava ni sklenjena, tožba se nadaljuje

“Že večkrat je sodnica dovolila čas za poravnavo, pa se nič ne zgodi. Mogoče na Žurnal24 main
Grezničarji. Petdeset občanov zaradi zaračunavanja pristojbine zahteva skoraj 42 tisoč evrov, kar je za MOM nesprejemljivo.

“Vse poravnave do zdaj so padle v vodo. Pričakujem, da bo sodnica narok za glavno obravnavo razpisala kmalu,” pravi Marjan Aleksić, odvetnik dobrih 50 občanov, ki pred dvema letoma niso pristali na poravnavo in so se odločili za tožbo proti Mestni občini Maribor (MOM).

Nigradovi izračuni
Spomnimo, tako imenovanim grezničarjem je komunalno podjetje Nigrad v preteklosti zaračunavalo storitveno pristojbino za centralno čistilno napravo, čeprav niso bili njeni uporabniki.

Čeprav je Nigrad, ki je podjetje v večinski občinski lasti, lani sam izračunal in predlagal zneske vračila, s katerimi so se tožniki strinjali, poravnave ni bilo. “Nigrad je sporočil zneske, ki jih je dobil plačane, a občina tega ni pripravljena plačati. Pravijo, da se je zgodila napaka,” pojasnjuje odvetnik Aleksić.

Dvomljivo avtorstvo
Na občini pravijo, da poravnava še ni bila sklenjena, saj so razhajanja strank glede vsebine poravnave še neusklajena. Znesek, ki ga zahtevajo občani s tožbo, je skupno skoraj 42 tisoč evrov.

“Upravičenci uveljavljajo vračilo na podlagi izračuna višine z nekega seznama, ki je za MOM nesprejemljiv, saj je njegovo avtorstvo dvomljivo, po vsebini pa se razlikuje od seznama, na podlagi katerega je MOM že sklenila zunajsodno poravnavo z več kot dva tisoč upravičenci,” pa pojasnjujejo na MOM, ki jo v omenjeni tožbi po novem zastopa odvetnik Zvonko Kolšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.