Slovenija
159 ogledov

Poravnava v sporu Meško – STA

Borut meško POP-TV-2 Borut Meško
STA mora na podlagi poravnave, ki je bila sklenjena v delovnem sporu med agencijo in zdaj že pokojnim odgovornim urednikom Borutom Meškom, plačati 30 tisoč evrov.

Slovenska tiskovna agencija oziroma njen direktor Bojan Veselinovič mora na podlagi poravnave, ki je bila sklenjena  v delovnem sporu med STA in zdaj že pokojnim odgovornim urednikom Borutom Meškom, plačati približno 30 tisoč evrov, piše spletni portal MMC. Hkrati mora po pisanju portala v celoti nositi stroške svojega odvetnika Mihe Kozinca, kar zelo verjetno znaša nekaj tisoč evrov. Direktor STA Bojan Veselinovič je po navedbah agencije pojasnil, da je kot zastopnik delodajalca pristal na poravnavo iz pietetnega odnosa do pokojnika in njegove družine.

Veselinovič je novembra lani s funkcije razrešil odgovornega urednika Meška in mu posredoval izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Kot razlog je direktor STA navedel hujše kršitve njegovih obveznosti. Meško pa je menil, da sta bili razrešitev z mesta odgovornega urednika STA in izredna odpoved delovnega razmerja nezakoniti, zato je sprožil delovnopravni spor. Protestiralo je tudi Združenje novinarjev in publicistov in Veselinoviča obtožilo ideoloških čistk, od premierja Boruta Pahorja pa zahtevalo, naj direktorja razreši. Meško poravnave ni dočakal, saj so mu dober mesec po odpovedi odkrili neozdravljivo bolezen, zaradi katere je slabega pol leta pozneje umrl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.