Slovenija
36 ogledov

Poravnavali račune

Tone Kristan Iztok Golob
Spor. Deset strank zaradi zavrnitve storitev in plačila stroškov Dimnikarstva Dovrtel na zatožni klopi.

Kranj. Terjamo povračilo stroškov, želimo pa tudi osvestiti ljudi, so smisel tožbe proti desetim strankam v skupni vrednosti dobrih tristo evrov, v petek na Okrajnem sodišču pojasnjevali pri Dimnikarstvu Dovrtel. Za tožbe so se odločili, ker so stranke zavrnile dimnikarsko storitev in plačilo stroškov.

Šeststo neplačnikov
"So majhni zneski," se je strinjal Simon Dovrtel in v isti sapi poudaril, da kot koncesionarji dimnikarsko storitev morajo opraviti, stroškov v primeru zavrnitve pa ne morejo nositi sami. Samo lani so našteli šeststo neplačnikov, je dodal, opozoril pa tudi, da ob obstoječih cenah že tako ali tako težko poslujejo pozitivno. Lani naj bi imeli denimo izgubo.

Kaj pravijo toženi

Janez Rihar, ki se je na sodišču znašel zaradi 31 evrov, je bil prepričan, da lahko dimnik očisti tudi sam. Sodnica Meta Pristavec ga je opozorila na uredbo, po kateri je čiščenje dimnikov obvezno, zato je pristal na poravnavo, ki ga je na koncu stala petdeset evrov. Vsi predloga o poravnavi niso sprejeli. Med njimi Tone Kristan, eden od nosilcev pobude, da se zakon o dimnikarski dejavnosti razveljavi. "Ne gre za denar, ampak princip," je dejal. 23. marca ga čaka glavna obravnava.

Majhni zneski

Od 25 pa do 44 evrov se je gibala višina računov, zaradi katerih se je devet strank znašlo na zatožni klopi Okrajnega sodišča. V civilni iniciativi nasprotujejo podeljevanju koncesij za dimnikarsko dejavnost. Moti jih, da državljani ne morejo sami izbirati dimnikarja, pomisleke imajo tudi do stroškov prevoza, merjenja emisij, opozarjajo na neenakopraven položaj ekoloških kurišč s trdimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.