Slovenija
31 ogledov

Poročali tožilcem in nadaljujejo

(Foto: Teš) Žurnal24 main
Teš. Celjski kriminalisti so o sumu zlorabe položaja pri gradnji bloka 6 le poročali tožilcem.

Zlorabe. Po prvem delu preiskovanja domnevno spornega poslovanja nekdanjih in zdajšnjih šefov Termoelektrarne Šoštanj (Teš) naj bi – neuradno – celjski kriminalisti našli razloge za sum nepravilnosti pri načrtovanja gradnje bloka 6. “Kriminalisti so Okrožno tožilstvo v Celju o sumu seznanili s poročilom storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti,” pojasnjujejo na celjski policijski upravi (PU), kjer nadaljujejo preiskavo v Tešu. Kriminalisti so namreč v zadnjem letu dobili več prijav – tako anonimnih kot prijav znanih prijaviteljev – zoper bivše in zdajšnje vodstvo.

“Kadar policisti tožilcem podajo poročilo, pomeni, da so ocenili, da obstaja razlog za sum storitve kaznivega dejanja, ni pa zanje dovolj utemeljen, da bi zoper nekoga podali kazensko ovadbo. Ne glede na to pa lahko tožilci na podlagi predloženega ali ob dodatnem zbiranju dokazov zahtevajo preiskavo in tudi vložijo obtožne akte. Ocena o razlogu za sum pa sicer zadostuje za opravo hišne preiskave,” razlagajo pravniki.

Tožilci sicer niso pojasnili, ali nameravajo zoper nekdanjega šefa Teša Uroša Rotnika ali zdajšnjega Simona Tota sprožiti kazenski pregon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.