Slovenija
27 ogledov

Poročila ne pomagajo

Obvestilo redarstva Saša Despot
Redarstvo. Šefi naj bi razloge za odpovedi iskali med sodelavci.

Vodstvo ljubljanskega mestnega redarstva naj bi okoli sebe zbralo krog podpornikov, ki naj bi šefe redno obveščali o tem, kaj se dogaja med zaposlenimi. To naj bi, neuradno, opažali tudi na Mestni občini Ljubljana (MOL), ki jo vodi Zoran Janković.

Je vse sploh res?

Zato naj bi na MOL celo razmišljali o nadzoru, ki bi pokazal, ali držijo očitki šefov redarstva, da se nekateri redarji do sodelavcev vedejo neprimerno, žaljivo, in da naj bi imeli do dela nasploh malomaren odnos. Zaradi tega namreč nekaterim uslužbencem grozi izguba službe.

15 minut za poročilo

Na MOL in redarstvu sicer še niso pojasnili, kaj točno upoštevajo, ko zoper uslužbenca sprožijo postopek za odpoved službe. “Tisti, ki so na občini pristojni za nadzor nad delovanjem redarstva, najbrž niti niso dobro seznanjeni s tem, kako je redarstvo organizirano in kako potekajo odnosi med zaposlenimi,” opozarjajo poznavalci dogajanja na MOL. V ocenah dela redarjev, ki jim grozi odpoved, naj bi šefi tudi uradno izpostavljali, da se nad neprimernim vedenjem posameznikov pritožujejo njihovi sodelavci. “Ti sodelavci so v mnenjih, ki podkrepijo razloge za začetek postopkov odpovedi, poimenovani. Izpostavljene so celo konkretne situacije, dogodki, ki naj bi potrjevali malomarnost, aroganco in lenobo nekaterih redarjev. A prav ti posamezniki naj bi morali šefom pisati posebna poročila o tem, kdaj in kaj grdega in neprimernega naj bi izrekli njihovi sodelavci. Za oddajo poročil naj bi jim šefi dali na voljo samo nekaj minut, vsak pa naj bi zahtevana poročila oddal, da ne bi še sam ostal brez službe,” je še slišati neuradno.

Takšna poročila o vedenju sodelavcev pa naj se še ne bi obnesla. Nekaj postopkov naj bi namreč že pred časom zaključili zgolj z opomini redarjem pred odpovedjo. Neuradno se namreč niso potrdili krivdni razlogi, iz katerih bi jih lahko odpustili.

Komentarjev 5
  • LJ24 11:18 16.oktober 2012.

    Nič ne bi imel proti, če bi kar ukinili redarstvo in povsod namontirali stacionarne radarje z opozorilom. Bi me manj bolelo kot, ko se kljukci nastavijo na neko zabito cesto kjer nikogar ne ogrožaš, če pelješ 7km/h več kot določa znak!

  • dragec 09:12 16.oktober 2012.

    ma daj Darkec, ne s...ri ga!

  • bober123 09:08 16.oktober 2012.

    Vaš komentar je bil izbrisan zaradi kršenja kodeksa Žurnala24.