Slovenija
24 ogledov

"Poročilo ne opaža znakov mučenja"

zanemarjanje psov bralka
Psa iz Grosupljega: nepravilnosti so bile že v sami prijavi, so nam danes povedali na Vursu in predstavili podrobnosti poročila. Kot smo poročali, to ne kaže na mučenje.

Konec avgusta je imela veterinarska inšpekcija opravka s še enim primerom domnevno zlorabljenih psov, tokrat iz Grosupljega. Psa pasme brak jazbečar so lastniku odvzeli oziroma se jima je, kot smo izvedeli, sam odpovedal ter ju dal v Zavetišče Meli.

Tam so ju pregledali uslužbenci Veterinarske uprave Republike Slovenije (Vurs), ki so hitro ugotovili, da prijava ni vsebovala povsem pravilnih navedb. "Psica je stara 11 let, samec pa dve leti. Torej nikakor nista mogla bivati v katastrofalnih razmerah 14 let, kot so trdili prijavitelji," nam je povedal Matjaž Emeršič z Vursa.

Kar se tiče poročila, pa v nadaljevanju navajamo celotno pojasnilo Vursa: "Uradna veterinarka je ob ogledu ugotovila, da je bila v prostoru, kjer so psi bivali, posoda z vodo in ena prevrnjena posoda. Vsak pes je imel tudi svojo posodo za hrano. Na tleh je bil en sam iztrebek, tla so bila suha. Lastnik je po tleh občasno nasipal žagovino. Edino neskladje z zakonodajo je bil nekoliko premajhen prostor za dva psa, ki sta se v njem nahajala. Lastnik je povedal, da gre za začasno rešitev, ki ne traja več kot dva do tri tedne, saj je takrat našel pred časom izgubljenega psa. Glede tega je Vurs že izvedel prekrškovni postopek z opozorilom. Psica je imela prost dostop do celotnega dvorišča. Poročilo veterinarske ambulante prav tako ne opaža znakov mučenja živali. Psi so bili v dobri kondiciji, imeli so svetlečo dlako, niso imeli zajedalcev ..."

Komentarjev 4
  • lilihip 11:45 06.september 2011.

    kakše glupe fore, se mu je sam odpovedal, ga enostavno meni nič tebi nič preda v zavetišče in je rešen vsega! ma kaj se gredo, ima da mu ga ODVZAMEJO, pregledajo, zdravijo kar rabi - stroške zdravljena in nadaljne oskrbe ...prikaži več dokler se ne najde nov lastnik (magari do smrti psa) pa seveda pošljejo bivšemu lastniku, dokler tako ne bodo začel delat folk sploh ne bo razmišljal ali si bo ali ne bo nabavu žival., pač če ne bo sposobn skrbet ga bo dal v zavetišče in rešeno! joj joj joj

  • Gigii 18:05 05.september 2011.

    mislim da si ti edini ki je zrel za psihiatrično. Drugače pa upam da taglauni pri VURSU vidijo to kdaj.Prasci ste da ni večjih ;) Očitno s(m)o slovenci že tak opranimi možgani da prau dopuščamo da se nam delajo ...prikaži večo norca. Fakju pa taka država. Na vislice z glaunimi pa je

  • krofeta 17:48 05.september 2011.

    Ti si pa zrel za psihiatrijo.....