Slovenija
12 ogledov

Poroštvo za Teš pod določenimi pogoji

Gradbišče Teš 6 mediaspeed
Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno ter določila pogoje pod katerimi je pripravljena izdati poroštvo za gradnjo šestega bloka šoštanjske termoelektrarne.

DZ bo novelo zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno sprejemal po skrajšanem postopku, saj je Slovenija zaradi zamude pri prenosu evropske direktive že prejela opomin.

Z njo se bodo določili sankcije in ukrepi zoper delodajalce nezakonito prebivajočih državljanov tako tretjih držav kot tudi Slovenije. Predlog določa sankcije za kršitve obveznosti ter povečuje pristojnosti in obveznosti komisije vlade za odkrivanje in preprečevanje dela in zaposlovanja na črno.

Poroštvo za Teš pod določenimi pogoji

Vlada je tudi sklenila, da je pripravljena izdati poroštvo za projekt šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš) v višini 440 milijonov evrov, a pod določenimi pogoji.

Zato je pripravila predlog dopolnila k predlogu zakona o poroštvu države za obveznosti iz dolgoročnega posojila v višini 440 milijonov evrov. Tega najame Teš pri EIB za financiranje projekta postavitve nadomestnega bloka 6 moči 600 MW v Tešu.

Za direktorja Stanovanjskega sklada RS za obdobje štirih let je vlada imenovala Žigo Andoljška.

Vlada je sprejela tudi predlog novele zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije. S predlaganimi spremembami se bo v svetu Fundacije za financiranje športnih organizacij v RS zagotovila zastopanost nacionalnih športnih zvez.

Vlada je sprejela mnenje k pobudi za oceno ustavnosti zakona in novele zakona o zavarovalništvu v delu, ki se nanaša na imenovanje zastopnikov vzajemnih zavarovalnic. Izpodbijani členi ne predstavljajo nedopustne diskriminacije po starosti in niso v nasprotju z ustavo, so sklenili.

Komentarjev 1
  • privat 14:46 18.maj 2012.

    10 % provizije nekdo pokasira...samo izgleda da ni vse že dogovorjeno..kdo??