Slovenija
28 ogledov

Poroštvo že jutri na vladi

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Premier Pahor je obiskal Dars in Družbo za državne ceste. Gre za pregled poslovanja pred odločitvijo o izdaji skoraj 300 milijonov evrov poroštva. O slednjem bo vlada odločala že jutri.

Premierja Boruta Pahorja na obisku spremlja državni sekretar na ministrstvu za promet Igor Jakomin, ki nadomešča službeno odsotnega prometnega ministra Patricka Vlačiča.

Kot je na novinarski konferenci po obisku dejal premier Pahor, gre med Darsom, DDC in vlado za nek trikotnik odnosov, ki so znotraj davkoplačevalskega denarja.

"Vloga vlade je, da te odnose bodisi ohrani, spremeni ali prilagodi tako, da bo davkoplačevalski denar v primeru investicij v infrastrukturo porabljen gospodarno in transparentno. To je naloga, ki je pred nami," je zatrdil.

Vlada si s ciljem transparentne in gospodarne porabe davkoplačevalskega denarja za potrebe prihodnjih investicij v infrastrukturo po Pahorjevih besedah želi urediti odnose med Darsom, DDC in vlado. O tem bo tekla beseda na septembrskem sestanku.

Jakomin je ob tem pojasnil, da bo vlada letos spremenila zakon o Darsu, pripravila zakon o podelitvi stavbne pravice in novelirala nacionalni program razvoja avtocest. Že v četrtek pa je pričakovati soglasje vlade za izdajo nekaj manj kot 300 milijonov evrov poroštva Darsu.

Kot je znano, je vlada na prejšnji seji obravnavala predlog zakona, po katerem bi država Darsu izdala za 297,8 milijona evrov poroštva za posojila. Vlada se sicer nagiba k zeleni luči za poroštvo, preden pa jo prižge, bi se Pahor rad podrobneje seznanil z njihovim delom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.