Slovenija
13 ogledov

Portal, ki diha z bralci

Predstavljamo vam novi zurnal24.si. Žurnal24 main
Luč sveta je ugledal prenovljeni portal zurnal24.si. Veselite se lahko številnih novosti, med drugim tudi povsem novega načina brskanja po portalu (no-scroll).

V času testiranja portala smo od vas dobili mnogo odzivov na novosti, ki jih pripravljamo. Veseli smo, da nam pomagate snovati portal, ki bo še bolj prilagojen potrebam sodobnega uporabnika.

Povzetek vaših komentarjev na nov portal je:

Hvalite preglednost (uporabnik Benjamin), lepo oblikovanje (uporabnik Siki), enostavnost navigacije (uporabnik Žiga), preprostost branja besedil (anonimnež), modernost (uporabnik Luka), svežino (uporabnik Marko), hitrost nalaganja (Marko) in okus za estetiko (anonimnež).

Največ pripomb in predlogov za izboljšave pa je tematsko podobnih: nekaterim se zdi portal nepregleden (uporabnik Žiga), neatraktiven (bloger Had), z nejasno navigacijo (več odzivov), preozek (uporabnika Alojz in Had), premajhen (uporabnik Aleš), težko berljiv, s premalo (uporabnik Matjaž) ali s preveč (anonimnež) slikami, nekateri pa pogrešate drsnike (scrollanje).

Za vse pohvale se vam zahvaljujemo, vse konstruktivne kritike in predloge za nadaljnje spremembe pa hvaležno sprejemamo in vam sporočamo, da preučujemo prav vsako izmed njih.

Pregled novosti

Eno novost boste opazili takoj. Naslovnice zurnal24.si so brez drsnika, kar pomeni, da boste takoj in brez iskanja obveščeni o najnovejših in najpomembnejših dogodkih. Glede na ločljivost vašega zaslona se vam bo količina podanih informacij avtomatično prilagajala.

Radi bi vas razumeli bolje

Zato uvajamo personalizacijo vsebin. Gre za inovacijo, ki bo del vsebin našega portala samodejno prilagodila vašemu zanimanju. Medtem ko boste brali novice, komentirali, glasovali oziroma opravljali katero koli od številnih aktivnosti, ki jih bo naš portal omogočal, se bo portal na podlagi semantične analize učil, katere teme vas zanimajo. Na podlagi zbranih informacij vam bo portal čez nekaj časa predlagal vsebine, ki vas utegnejo zanimati. Pri tem se seveda zavezujemo, da podatkov, ki vas lahko osebno identificirajo, ne bomo nikoli posredovali tretji osebi.

Obogatene novice

Želimo, da o aktualnih temah izveste največ, zato se bomo trudili, da vam bodo podajati celovite zgodbe, tako v besedi, videu in fotografiji, kar bomo dosegli z novim načinom prikazovanja člankov z zavihki, kjer hitro lahko preklapljate med tekstovnim, slikovnim ali video pogledom znotraj enega članka.

Članki tako ne bodo predstavljali le tekstovnih informacij s povezavami na galerije ali video, temveč bodo prikazani kot celota, ki vam bo odslej ponujala enostavno preklapljanje med različnimi vsebinami iste novice.

Takoj do novic

S klikom na globus v zgornjem desnem kotu boste spremenili pogled na novice. S to funkcijo lahko vsebine že z enim klikom razvrstite po kategorijah. Če vas na primer zanimajo le videoposnetki, vam bomo postregli le z videi. Tukaj boste našli tudi vse časopisne izdaje.

Nekatere rubrike in podrubrike se bodo še spreminjale in razvijale, saj želimo še bolj poenostaviti brskanje in uporabo portala. Enotna spletna identifikacija Open ID
OpenID vam omogoča registracijo na portalu brez potrebe po ustvarjanju novega uporabniškega računa. Uporabite lahko kar obstoječega, ki ga imate pri enem od OpenID ponudnikov. Tako boste prihranili čas in si vam ne bo treba zapomniti ducatov različnih uporabniških imen in gesel. Tako lahko uporabite enotno uporabniško ime, ki ste si ga že ustvarili npr. na Googlu, Yahooju, MySpaceu, Facebooku, Flickerju ali na svojem Wordpress blogu – in se z njim prijavite na zurnal24.si.

Pomagajte nam doseči odličnost

Na elektronski naslov bugi@zurnal24.si nam lahko sporočite svoje mnenje in pripombe. Veselimo se tako pohval kot konstruktivnih kritik. Z vašo pomočjo bomo portal naredili še bolj po vaši meri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.