Slovenija
254 ogledov

Portoroški Metropol kupili Hrvati

Slovenija 10.02.14, hotel metropol, portoroz danes, foto: Suzana Kos Suzana Kos
Hotelski kompleks Metropol Resort prehaja v roke družbe Hoteli Cavtat.

Skupščina delničarjev družbe Hoteli Bernardin je danes dala soglasje k sklenitvi pogodbe o prodaji hotelskega kompleksa Metropol Resort družbi Hoteli Cavtat. Na skupščini so potrdili tudi delitveni načrt in izvedbo posla preko postopka izčlenitve Metropol Resorta iz Hotelov Bernardin. Soglasje so že pred časom dale tudi banke. 

Hoteli Bernardin bodo z odprodajo bistveno znižali stopnjo zadolženosti, kar bo pripomoglo tudi k ohranjanju delovnih mest in boljši razvojni sposobnosti pri uresničevanju zastavljenih ciljev. Neuradno naj bi za celoten hotelski kompleks dobili 25 milijonov evrov. 

69 zaposlenih ohranja službo

Kupoprodajna pogodba za štiri hotele v sklopu Metropol Resorta je bila sklenjena že novembra. Grand Hotel Metropol, Hotel Lucija, Hotel Roža in Hotel Barbara, ki imajo skupaj 461 sob in plažne objekte, so tako po novem v lasti turističnega podjetja Hoteli Cavtat, katerega večinski lastnik je Liburnia Riviera Hoteli. 

Družba Hoteli Cavtat se je zavezala, da bodo nadaljevali z opravljanjem dosedanje gostinske in hotelirske dejavnosti. Prevzeli bodo tudi 69 zaposlenih v omenjenih hotelih, ki bodo ohranili svoja delovna mesta, vključno z obstoječimi pravicami, ki izhajajo iz pogodb o zaposlitvi. Napovedali so tudi vlaganje v razvoj hotelske infrastrukture in druge razvojne projekte. Hotelski kompleks naj bi prevzeli v upravljanje v prvem četrtletju prihodnjega tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.