Slovenija
40 ogledov

Portoroški posli pod lupo

“V središču Portoroža bi rad naredil objekt, ki bo dal temu turističnemu kraju v Barbara Milavec
Prijava. Anteju Guberacu, prvemu možu Grafista, se obetajo preiskave glede prodaje nepremičnin v središču Portoroža.

Protikorupcijska komisija je prejela več prijav v zvezi s posli prodaje nepremičnin, med drugim v središču Portoroža, v katere je vpleteno podjetje Grafist. “Nekaj prijav v zvezi s temi posli smo že predali policiji, med drugim to, ki se nanaša na prodajo nepremičnin v središču Portoroža,” nam je potrdila Barbara Fuerst s protikorupcijske komisije.

Pripravlja projekt
Načrti. “Pripravljamo idejno in projektno dokumentacijo za ureditev središča Portoroža. V Kopru pa moramo glede Marine urediti odnose z veslaškim oziroma jadralskim klubom. Če se le da, brez sodišča,” je razložil Guberac. Zanika, da bi poskušal nepremičnine prodati. “Zdaj zagotovo ne, sem pa res iskal partnerja, ki bi mi pri projektu pomagal,” je dodal.

Preverjali smo namreč neuradno informacijo, da so takšno prijavo prejeli in da je bila že posredovana koprskim kriminalistom.

Poceni kupil ...
Spomnimo, Grafist oziroma njegov prvi mož je lani spomladi od družbe Istrabenz Turizem kupil dve nepremičnini (Tivoli in Figarolo) sredi Portoroža. Kolikšno kupnino je plačal, uradno ni znano, Ante Guberac pa zanika, da je nepremičnini dobil po nenavadno ugodni ceni, za borih 600 evrov za kvadratni meter. “Koliko sem plačal, pa ne morem razkriti, saj gre za poslovno skrivnost,” je dejal.

... in drago zastavil
Sodeč po podatkih iz zemljiške knjige je na teh nepremičninah zdaj za skoraj devet milijonov evrov hipotek različnih upnikov. To pomeni, da jih upniki cenijo precej višje, kot je bil dosežen Istrabenzov izkupiček. “Doseženi prodajni pogoji so bili v trenutku prodaje najboljši in cena je presegala vrednost, določeno na uradno izdelani cenitvi nepremičnin. Poslovnih odločitev bank ne moremo komentirati, lahko pa rečemo, da domnevne vrednosti hipotek v ničemer ne prejudicirajo dejanske tržne vrednosti nepremičnine,” pa so komentirali v Istrabenz Turizmu.

9 milijonov evrov – skoraj toliko znašajo hipoteke na nepremičnini v središču Portoroža.

Guberac je zatrdil, da je dva milijona evrov dolgov odplačal že pred meseci in da je skupni znesek hipotek nižji, a iz zemljiške knjige izbrisi hipotek niso razvidni. “Sploh pa ne gre samo za dolgove, ampak se banke na objekte s hipoteko usedejo tudi, ko mi dajo le bančno garancijo, ki jo potrebujem za svoje posle,” je razložil razvpiti koprski gradbinec.

Zanikal je tudi govorice, da je nepremičnine, gre za blizu štiri tisoč kvadratnih metrov, nameraval že prodati ter da so jih neuradno kot “dobro tržno priložnost” poskušali predstaviti tudi katarski delegaciji, ki se je pred časom mudila v Portorožu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.