Slovenija
41 ogledov

Porušite novo dvorano!

(Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Skoraj novo Ledeno dvorano Zlato polje v Kranju bodo, kot kaže, morali porušiti. Odločba za rušenje je že izdana, a še ni pravnomočna.

Boris Pavšlar, ki se je zaradi gradnje pritožil, je potrdil, da je že na začetku meseca dobil odločbo upravne enote, ki zahteva povrnitev v prvotno stanje. Opozarja pa, da še ni izvršljiva, saj se je na odločbo mogoče pritožiti na ministrstvo za okolje in prostor, nato je možen upravni spor in nato še revizija na vrhovnem sodišču.

Propad partnerstva?
Dvorano na Zlatem polju so sicer postavili v javno-zasebnem partnerstvu in je bila prvi primer takega partnerstva v občini Kranj. Občina je prispevala zemljišče in obljubila, da bo zakupila določeno število ur, gradilo pa je podjetje Expo biro s partnerji. Temeljni kamen so položili maja 2007, prvo tekmo pa so hokejisti kranjskega Triglava odigrali januarja 2008.

Da so že 1. julija izdali odločbo, so potrdili tudi na upravni enoti Kranj. Pojasnjujejo, da so v obnovljenem postopku ugotovili, "da izdano gradbeno dovoljenje ni bilo skladno z vsemi določili zazidalnega načrta".

Zato so zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja zavrnili, prvotno izdano gradbeno dovoljenje pa odpravili. Ker je odpravljeno gradbeno dovoljenje, pa zakon o upravnem postopku določa, da morajo biti odpravljene tudi vse pravne posledice. "Investitor bo zato moral v roku 30 dni od izvršljivosti odločbe vzpostaviti stanje pred izdajo gradbenega dovoljenja, torej zgrajeni objekt odstraniti," pojasnjujejo na kranjski upravni enoti.

Oglasili se bodo avgusta
Rado Vračko, direktor podjetja Expo biro, ki je zasebni partner v javno-zasebnem partnerstvu, je povedal le, da bodo 2. ali 3. avgusta pripravili novinarsko konferenco in da so se dogovorili, da izjav do takrat ne dajejo. Ali še imajo čas za pritožbo, je odvisno od tega, kdaj so odločbo prejeli. Rok je namreč 15 dni od prejema. Prvotno stanje pa bodo morali, če bo odločba postala izvršljiva, vzpostaviti prav oni.

 Možna ukinitev hokejskega kluba
"Če bodo dvorano porušili, bodo Kranjčani ostali brez drsališča, to pa lahko pomeni tudi ukinitev hokejskega kluba," je pojasnil poznavalec, ki ni želel biti imenovan. Na vprašanje, ali se na trening ne bi mogli voziti v Ljubljano ali na Jesenice, pa odgovarja, da to ne pride v poštev, saj so drsališča prezasedena.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.