Slovenija
64 ogledov

Posadka rešena, jahta 50 metrov globoko

Jahto so skušali odpeljati proti pristanišču pred mestom Ubli, a se je nato doko Žurnal24 main
Za slovensko jahto, ki je potonila pri Lastovu, je bila usodna plitvina, je povedel njen skiper Aleš Čurman. Posadko so rešili hrvaški reševalci.

Med vožnjo čez plitvino je 14-metrska "Lujana" okoli devete ure v soboto zvečer zadela ob dno, kar ji je močno poškodovalo trup. Ladja se je začela potapljati, zato se je štiričlanska posadka rešila na gumijasti čoln. Domačini so opazili signalne rakete, ki jih je sprožila posadka, in so poklicali policiste. Slednji so nepoškodovano posadko spravili na varno.

Poškodovano in napol potopljeno jahto je nato neka ribiška ladja odvlekla proti zalivu Sv. Mihajla pred mestom Ubli, kjer pa se je ladja dokončno potopila 50 metrov globoko. Ladjo bodo skušali sedaj potegniti na suho. Na ladji je po izjavah posadke do 300 litrov goriva, a na mestu potonitve za zdaj niso opazili madežev.

Nesreča jadrnice
Sicer pa je imela hrvaška policija v soboto delo še z eno slovensko barko in sicer športno petmetrsko jadrnico. Ta se je prevrnila pri Savudrijskem rtu, a pri tem ni prišlo do večje materialne škode, poroča dnevnik.hr.

Slovenski dopustniki so z ladjami že večkrat letos polnili stolpce hrvaške kronike. Konec junija je tako na otoček Veli Paranka blizu otoka Sestrunj dobesedno zavozila slovenska jahta. Tričlanska posadka je bila tako vinjena, da so kar nekaj časa porabili, da so ugotovili, kaj se je zgodilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.