Slovenija
9638 ogledov

Posameznici vrnjena globa, tako se je odzval Janša

Janez Janša Epa
Pravna mreža je sporočila, da je bila posameznici vrnjena globa zaradi kršenja policijske ure. Na novico se je odzval tudi premier Janša.

Okrajno sodišče je ustavilo postopek o prekršku posameznici, ki je bila s 400 evri kaznovana zaradi kršenja policijske ure. Vrnjen ji je bil tudi znesek globe, je na Twitterju v petek zapisala Pravna mreža za varstvo demokracije. "Posameznica je bila na podlagi odloka, ki ni bil objavljen v Uradnem listu RS, oglobljena v višini 400 evrov zaradi kršenja policijske ure. Dosegli smo, da je okrajno sodišče ustavilo postopek o prekršku, vrnjen pa ji je bil tudi znesek globe," so na Twitterju zapisali v Pravni mreži za varstvo demokracije. Dodatnih podrobnosti niso razkrili.

"Mreža za pomoč virusu in ogrožanju zdravja in življenj," pa jim je na Twitterju odgovoril premier Janez Janša. Ocenil je tudi, da znak, ki ga je objavi dodala mreža - športni pokal z zvezdo - predstavlja "totalitarni simbol smrti". "Nobene veze z demokracijo, le z njenim zatiranjem," je sklenil.

V pravni mreži so že aprila napovedali vložitev pobud za razveljavitev glob, izrečenih na podlagi odlokov, ki niso bili objavljeni v uradnem listu. Vlada je namreč za zajezitev epidemije covida-19 sprejela več odlokov in njihovo veljavnost podaljševala, pri čemer pa v lanskem letu ni vseh objavila v uradnem listu. Ukrepe je namreč podaljševala le s sklepi, ki niso bili objavljeni v uradnem listu.

Ustavno sodišče je na to opozorilo ob presoji ustavnosti odloka, ki se je nanašal na zaprtje šol, ob tem pa se je postavilo tudi vprašanje veljavnosti drugih odlokov, denimo odloka o omejitvi gibanja, ki je prepovedoval prehajanje regijskih in občinskih meja ter za kršitve predpisoval tudi globe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 44
  • bogdan76 06:43 15.avgust 2021.

    levičariji sores butasti in tega nikakor nočejo priznati so potomci titoistov morilcev lastnega naroda.

  • jakec1575 23:11 14.avgust 2021.

    Kar doloci twitler je demokracija. Kar dosezejo borci v pravu pa virusna koalicija. To zmore samo slovenski pacient.

  • Eddie 22:02 14.avgust 2021.

    Kdaj pa bo padla kazenska ovadba za JJ zaradi večkratnega kršenja ustave?