Slovenija
104 ogledov

Posavski del hobotnice

Robert Ostrelič, nekdanji direktor RRA, zdaj direktor Uni energije s sedežem v M Žurnal24 main
RRA Posavje. Domnevne nepravilnosti pri poslovanju agencije preiskuje policija.
150 tisoč evrov agencijskega denarja je bilo pred dvema letoma posojenega po prijateljski liniji.

Krško. “Ko bo ta točka na dnevnem redu, bomo pa govorili o tem,” je svetnika Mira Čelana, ki je na seji sveta pričakoval, da bo kdo povedal kaj o domnevnih nepravilnostih na Regionalni razvojni agenciji (RRA) Posavje, nejevoljno zavrnil krški župan Franc Bogovič.

Policija preverja okoliščine
Se pa po besedah Roberta Perca, tiskovnega predstavnika Policijske uprave (PU) Krško, s tem ukvarja policija. “PU Krško je od Okrožnega državnega tožilstva v Krškem novembra lani prejela v preveritev kazensko ovadbo, ki je bila na tožilstvo podana zaradi suma nepravilnosti pri poslovanju agencije. Trenutno kriminalisti še zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine, navedene v kazenski ovadbi,” je povedal 
Perc.

Posojala denar
Revizija poslovanja RRA je pokazala, da je nekdanji direktor Robert Ostrelič petim podjetjem, ki so po večini povezana z Davorjem Račičem, njegovim kolegom v Posavski uniji mladih, predlani posodil 150 tisoč evrov. Posojilo sta dobila Uni gostinstvo, ki ga je kot prokurist vodil Račič, zdaj pa je v stečaju, in študentski servis Pikacom, last Račičeve partnerice. Obresti so bile nakazane šele po reviziji finančnega poročila, ki ga je naročil novi direktor Martin Bratanič, revizijo poslovanja pa je pozneje naročil upravni odbor RRA. “Določene stvari smo ugotovili in posanirali, sredstva so vrnjena, obresti pa zaračunane,” je stanje na RRA ocenil Srečko Ocvirk, zdajšnji predsednik upravnega odbora RRA. “Za nas je ključno, da je to opravljeno, direktorju pa smo naročili, naj se pozanima, ali gre za sum kaznivega dejanja,” je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.