Slovenija
16 ogledov

Posebni paketi za srbske goste

V nedeljo se bodo zaključili leti na relaciji Rim - Portorož - Rim. (Foto: Barba Žurnal24 main
Srbski gosti se po številu nočitev uvrščajo na deseto mesto.
Paketi po 300 evrov

Ponudba. Za srbske goste so portoroški hotelirji pripravili posebne pakete, ki jim za okoli 300 evrov za dve osebi omogočajo štiridnevni oziroma tridnevni polpenzion in letalsko vozovnico s taksami. Sama vozovnica sicer stane 136 evrov.

Včerajšnje lepo vreme je poskrbelo, da je prvih 34 gostov iz Srbije na odprtju nove letalske linije prispelo varno. Spomnimo, simbolični pristanek letala iz Beograda sredi lanskega decembra zaradi burje ni bil uspešen.

Jatovo letalo sprejme 66 potnikov, a se jih bo zaradi prekratke letališke steze na liniji vozilo okoli 50. Od nove letalske linije veliko pričakujejo predvsem portoroški turistični delavci, ki si želijo več nočitev srbskih gostov. Teh je bilo lani v Portorožu 3.500, prispevali so 12 tisoč nočitev in se po številu gostov uvrščajo na deseto mesto.

Za oglaševanje pol milijona

Konec letošnjega oziroma v začetku naslednjega leta naj bi se začela gradnja golfigrišč.
Patricija Gržinič (TZP)

Patricija Gržinič iz Turističnega združenja Portorož (TZP) je dejala, da so imeli v lanskem kriznem letu za dva odstotka nočitev več kot leta 2008. Letos pa bo združenje za oglaševalske akcije porabilo okoli 500 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.