Slovenija
24 ogledov

Posel jih želi sedem

Brnik Saša Despot
Letališče Brnik. Ponudbe za nov potniški terminal.

Sedem gradbincev se je prijavilo na razpis, s katerim želi Aerodrom Ljubljana (AL) poiskati gradbinca, ki bo na letališču Jožeta Pučnika zgradil nov potniški terminal. Koliko bo posamezni izvajalec za dela zaračunal, danes še niso razkrili. Je pa po ocenah AL investicija težka okoli 72 milijonov evrov.

Trije domači, štirje tujci

Gradbeno-obrtniška dela in elektroinštalacije so pripravljena izvesti tri slovenska podjetja (Pomgrad, Begrad in Imos) in štirje gradbinci iz tujine (hrvaški Zagorje Tehnobeton, češki OHL ŽS, Limak iz Turčije in Strabag iz Avstrije). Razen Turkov in Avstrijcev na razpisu vsi nastopajo s podizvajalci. Turški Limak, ki je lani za slabih 300 milijonov evrov dobil posel za gradnjo novega terminala na letališču v egiptovski prestolnici, je predložil najobsežnejšo dokumentacijo – kar enajst fasciklov.

Izbor do aprila 2013

“Današnjemu odpiranju bodo sledili ugotavljanje izpolnjevanja osnovnih, tehničnih in finančnih pogojev, zbiranje finančnih ponudb in pogajanja o ceni,” poudarjajo pri AL.

Izbrani izvajalec bo imel po podpisu pogodbe za izvedbo del 20 mesecev časa; skrajni rok je 15. januar 2015. “Za izvedbo celotnega projekta bomo objavili še od sedem do deset javnih naročil, zato mora biti izvajalec izbran najpozneje do sredine aprila prihodnje leto,” še pravijo na AL.

Komentarjev 1
  • feferon 16:01 21.november 2012.

    Naj raje kupijo novo letalo- da ne bodo ročaji s salotejpom povezani.