Slovenija
120 ogledov

Posel s SCT: "Nenaklepne napake"

Pobot terjatev je odnesel Svetelška s čela Petrola. To je bila tudi ena izmed te Žurnal24 main
Nadzorniki naftnega trgovca tudi o posledicah pobota terjatev med Petrolom in SCT. "Prišlo je do nenaklepnih napak," so med drugim ugotovili nadzorniki.

Danes se je sestal nadzorni svet Petrola. Obravnavali so analizo terjatev nad vrednostjo sto tisoč evrov in govorili o poslih z družbo SCT in odvetnikom Dušanom Korošcem.

Škode ni mogoče oceniti
Ocenili so, kot so sporočili iz Petrola, da je uprava Petrola vse posle sklenila v okviru svojih pooblastil, "zato so vsi obravnavani posli zakoniti".

Ocenili so tudi, da je pri določenih poslih prišlo "do nenaklepnih napak, ki so bile predvsem posledica specifičnih okoliščin ter neoptimalne koordiniranosti in urejenosti notranjih procesov, predvsem na področju upravljanja s kreditnimi oziroma pravnimi tveganji".

Ali bo družba zaradi poslov utrpela škodo, pa "upoštevaje v tem trenutku razpoložljive informacije in ekonomsko pravne analize ni mogoče oceniti".

So pa Petrolovi nadzorniki upravi naložili, da naj nemudoma sprejme ukrepe za izboljšanje sistema upravljanja s tveganji v Skupini.

O pobotu terjatev
Spomnimo, da je prav zaradi pobota terjatev med Petrolom in SCT iz Petrola na hitro odšel Aleksander Svetelšek s čela družbe. Petrol je novembra lani od celjske odvetniške pisarne Dušana Korošca prevzel za 160 tisoč evrov terjatev do SCT.

Revizijo pobota terjatev je zahteval nadzorni svet Petrola, nad njenim izvajanjem pa je bdela petčlanska revizijska komisija nadzornikov.

Nadzorniki Petrola so obravnavali tudi poslovanje v letu 2010. Po prvih podatkih so ustvarili 2,7 milijarde evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 17 odstotkov več kot leto prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.