Slovenija
161 ogledov

Posel splaval po vodi

Pri hostlu v Kortah je šlo za zlorabo ŠOUPA v zasebne namene, so prepričani naši Žurnal24 main
Hostel Korte. Garmond ni več najemnik. "Šlo je za izkoriščanje ŠOUP."

“Garmond ni več naš najemnik. S 1. septembrom smo prekinili pogodbo,” nam je povedal Dimitrij Vivoda, lastnik podjetja Europlesk, ki ima v lasti stavbo hostla Stara šola Korte. Kaj je bil vzrok, ni želel povedati: “Imeli smo določene težave.”

Razrešitev?
Netransparento. Aleksandar Kabanica, poslanec študentskega zbora ŠOUP, je zahteval izročitev dokumentacije v zvezi s ŠOUP poslovanjem, a jo vodstvo skriva. Če je ne bo predložilo, rok je sicer že potekel, Sebastjanu Koklu grozi razrešitev.

Ne bodo lastniki
Medtem pa hostel na svoji spletni strani še vedno oglašuje Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP), s tem pa koristi zasebnemu podjetju. Kot pravijo naši viri, naj bi Garmond kot nekakšen vmesni člen tudi najemnino za hostel odplačeval s sredstvi, ki jih je prejemal na račun ŠOUP ali od njega. Tako naj bi se s študentskim denarjem sčasoma tudi dokopal do lastništva, a se je sporna namera, kot kaže, izjalovila.

Spomnimo, da je s ŠOUP povezani Garmond v lasti Gorana Sambta, ki je prijatelj Sebastjana Kokla, direktorja ŠOUP, nekateri pa trdijo, da za podjetjem dejansko stoji Kokl.

ŠOUP pri poravnavi obveznosti posojila zamuja vsak mesec. ŠOUL je zato doslej dvakrat uporabil mehanizem izvršbe.
Aljoša Krdžić, predsednik ŠOUL

Dobili izvršbo
Kokl potrjuje, da je ŠOUP s hostlom sodelovala tako, da je najemala določene kapacitete za potrebe svojih projektov, vendar nazadnje decembra lani. “Letos dogovora o sodelovanju ni več, zato je bila tudi ustavljena promocija. Tudi na spletni strani bo to odstranjeno,” pravi.
So razlog finančne težave ŠOUP, zaradi katerih je ta pred časom pri Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani (ŠOUL) najela celo 150 tisoč evrov posojila? Kokl pravi, da finančnih težav nimajo, zamude pri odplačevanju anuitet, zaradi česar so dobili celo izvršbo, pa so posledica zamika. “ŠOUL smo že zaprosili za premik zapadlosti anuitete na konec meseca, kar pa so zavrnili,” pravi Kokl in dodaja, da bodo težavo odpravili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.