Slovenija
18771 ogledov

Posilstvo 15-letnice. Pri nas.

Zloraba Shutterstock
Eden izmed fantov se je najprej z mladoletnico spoprijateljil prek družbenega omrežja.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so včeraj opravili predobravnavni narok v primeru peterice, ki je obtožena posilstva 15-letnice, eden izmed njih pa tudi spolnega napada. Zaradi varstva zasebnosti mladoletnih oškodovank je sodnica narok in sojenje, ki bo sledilo, zaprla za javnost.

Štirje mladeniči, stari od 20 do 23 let, ki so v trenutno v priporu, so po poročanju Dnevnika obtoženi posilstva 15-letnice. Eden izmed njih je obtožen tudi spolnega napada na 14-letnico in dveh kaznivih dejanj prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva. V posilstvo naj bil vpleten še en mladenič, ki pa je bil v času kaznivega dejanja še mladoleten, zato je tožilstvo vložilo kaznovalni predlog.

Peterica naj bi se marca lani spravila na 15-letno dekle, s katero se je eden od njih spoprijateljil prek družbenega omrežja. Kasneje sta se dogovorila za srečanje. Skupaj z dvema neznancema naj bi jo eden od obtoženih z avtomobilom odpeljal na kraj, kjer naj bi mladoletnico več oseb posililo. Eden izmed peterice je posilstvo snemal in posnetek objavil na aplikaciji Snapchat, še poroča Dnevnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • albert6 07:40 14.april 2022.

    Malo poglejte kaj dekleta pišejo prosijo oz izivajo ko pa do kaj pride je pa ogenj v strehi

  • ico8 19:15 13.november 2021.

    Vsakega od njih zapreti v eno arestantsko celico skupaj s svojimi starsi in to za vsaj 10 let. Zanima me, koliko bi jih zivecih v taksni skupnosti, se prislo zivih iz "luknje"! Kaj mislite, kdo je kriv za taksno psihostanje ...prikaži več zavozenih izmeckov druzbe? Bi bili povsem "normalni" mladi ljudje, ce bi odrascali v "dobrih" druzinah z pravilno vzgojo? Hmmm, samo mi ne pridite sedaj z genetskim zapisom...

  • Avatar jate
    jate 17:04 13.november 2021.

    vse poslat na giljotino